Перша неділя травня - День матері в Іспанії!

4 травня 2023, 10:10

 Перша неділя травня - День матері в Іспанії! Цього року свято випало на 7 травня, вся Іспанія вітає своїх мам, бабусь і тіточок, чати розриваються від вітальних картинок, а для студентів це ще один привід дізнатися про одне з найулюбленіших свят іспанців!


Асистент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Вознюк Т.М. разом зі студентами спеціальності «Міжнародні відносини» провела виховне заняття зі студентами спеціальності «Міжнародні відносини» присвячене традиціям святкування Дня матері в Іспанії. Студенти дізналися про історію виникнення свята, традиції, цікаві факти і особливості святкування.
День Матері (El Dia de la Madre) в Іспанії відзначається як свято, присвячене жінці-хранительці сімейного вогнища. Зазвичай у всіх школах діти починають за кілька тижнів майструвати подарунки мамам, а тата спустошують полиці магазинів, закуповуючи кондитерські набори, косметику з парфумерією, квіти – все з символікою «маминого дня».


Однак, сучасні іспанки, залишаючись прекрасними матерями, трепетно ставляться не тільки до своїх діточок і й до дитинства взагалі, а разом з тим все більше позиціонують себе як грамотних фахівців в тій чи іншій професії, відповідальних працівників, здатних займати високі пости в корпораціях і на державній службі.
На відміну від дня батька в Іспанії, дата Дня матері змінюється щороку. Відзначати день матері в першу неділю травня в Іспанії почали з 1965 року. Справа в тому, що травень-місяць Пресвятої Діви Марії, і свято стає ще більш ніжним і теплим.


Вознюк Т.М.
Асистент кафедри англійської мови для
технічних та агробіологічних спеціальностей

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook