Вікторина на тему «Comida típica de España» присвячена традиціям Іспанської кухні

6 квітня 2023, 10:10

 Іспанська кухня-одна з найпопулярніших у світі. Вона відноситься до Середземноморського регіону, але дуже різноманітна. Це пов'язано з географією і кліматом: в одній частині Іспанії жарко, в іншій — холодно і йде сніг. Всі регіони досить сильно відрізняються один від одного, в кожному свої характерні особливості. Ландшафт, вихід до моря, клімат — всі ці фактори впливали на смак і традиційні рецепти: в одному регіоні люблять вино і хамон, а в іншому — холодні супи.


Асистент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Вознюк Т.М. разом зі студентами спеціальності «Міжнародні відносини» провели вікторину присвячену культурним особливостям країни, мову якої із задоволенням вивчають студенти, а саме традиціям Іспанської кухні. Студенти перевірили свої знання, дали відповіді на питання, дізналися багато цікавих фактів про популярні страви іспанської кухні, історію їх виникнення, а також вивчили рецепт традиційного іспанського холодного супу- гаспачо.


Іспанська кухня пропагує свіжість, максимальну користь і смак кожної страви. Спочатку кухня була проста: в основу сучасних хітів лягли страви селян. Їх раціон складався з овочів, круп, дичини, риби — їли все, що росло на землі і плавало в морі.


Також Іспанія-лідер з виробництва оливкової олії. Це улюблене масло в іспанській кухні, його додають абсолютно скрізь. Ще активно використовуються бобові культури, рис, цитруси, морепродукти, спеції (найпопулярніша — шафран). Десерти тут дуже пряні, солодкі і навіть приторні. Пряні та солодкі десерти-це вплив арабської культури.


В іспанській кухні одне і те ж блюдо можуть готувати по-різному: цим і обумовлені її різноманітність і колорит. В Іспанії 17 регіонів, і в кожному свої характерні особливості і традиції. Рецепт одного і того ж блюда буде відрізнятися в Мадриді, Ріоха і Кастилії.


Вознюк Т.М.
Асистент кафедри англійської мови для
технічних та агробіологічних спеціальностей

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook