Художня студія « Голосіївська палітра» вступила у боротьбу за звання «Народний аматорський колектив»

1 листопада 2023 року

  Художня студія « Голосіївська палітра»

 вступила у боротьбу за звання «Народний аматорський колектив»
 
          Коли чуємо сполучення «народний артист України», відразу згадуємо артиста, режисера, диригента, композитора, музиканта, який відомий  видатною виконавською майстерністю, створенням високохудожніх образів, вистав, кінофільмів, які не лише назавжди залишаться зразками вітчизняної культурно-мистецької спадщини, але й мають міжнародне визнання.
          Але звання   "народний (зразковий) колектив"  присвоюють не лише професіоналам, а й аматорським колективам, які творчо працюють понад 3 роки, за активну творчу діяльність із збереження, розвитку і пропаганди української культури як в Україні, так і за її межами шляхом підготовки та демонстрації творів відповідного виду   мистецтва,   за високий художній рівень та виконавську майстерність, активну навчально-виховну роботу серед учасників
колективу, участь в організації дозвілля.
          Почесне звання «народного» вже давно заслужили своєю діяльністю ансамбль пісні і танцю «Колос» імені С.А. Семеновського, театр «Березіль», жіночий вокальний ансамбль «Октава», чоловічий вокальний ансамбль «Амеро» та інші колективи кафедри культурології, які раз у три роки проходять атестацію на його підтвердження ( цьогоріч, за планом департаменту культури КМДА і за погодженням з ректором НУБіП України С.М. Ніколаєнком, вона повинна відбутися 18 листопада в актовій залі нашого університету).
          А от мистецька студія « 7 сходинок», студія академічного, естрадного і джазового співу, художня студія «Голосіївська палітра» вперше подали документи на присвоєння звання «народний аматорський колектив». Розпочати презентацію своєї діяльності випало «Голосіївській палітрі».
 
 
          Дівчата і хлопці під керівництвом доцентки кафедри культурології Ярини Пузиренко неодноразово представляли свої здобутки на сайті НУБіП, у їх творчому доробку лише за останні 3 роки –близько 100 нагород на Всеукраїнських і міжнародних конкурсах, понад 10 виставок творчих робіт в університеті і за його  межами ( лише нещодавно у бібліотеці «Деміївська» завершилася експозиція «У пішака великі перспективи»).
 
 
          Та підготовка до атестації, відбір найкращих творів учасників, виготовлення нових тривали мало не щодня:
 
 
 
 
          Кращі роботи і дипломованих студійців, і учасників-початківців змогла побачити атестаційна комісія департаменту культури :
 
 
         Тож чекаємо рішення поважної комісії і бажаємо студійцям заслуженого визнання!
Ірина Майданюк, завідувачка кафедри культурології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook