Профорієнтація в Рівненській області

1 листопада 2023, 20:17

Традиційно для кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. академіка П.М. Василенка механіко-технологічного факультету з початком навчального року настає початок проведення профорієнтаційної роботи в закладах середньої спеціальної підготовки. Одним із базових закладів, де кафедра і факультет характеризується давніми партнерськими відносинами є Мирогощанський аграрний фаховий коледж, який розташований в с. Мирогоща, Дубенського району Рівненської області.  Кращі випускники даного коледжу щорічно поповнюють лави студентів університету, особливо механіко-технологічного факультету.

Наприкінці жовтня 2023 року професор кафедри Теслюк В.В., в минулому випускник даного коледжу в чергове навідався в стіни коледжу, де провів зустріч з керівництвом, провідними викладачами і студентами випускного курсу відділення механізації сільського господарства. В процесі зустрічі випусників проінформовано про навчально-наукову й інноваційну діяльність факультету, умови й результати навчання на факультеті, зв'язки факультету з виробництвом та роботодавцями, що становить основні цілі, й перспективу продовження навчання для майбутніх випускників коледжу.

Використовуючи матеріали презентації, викладачем НУБІП України продемонстровано етапи вступної кампанії для абітурієнтів, а також ознайомив випускників коледжу із перевагами участі навчання на підготовчих курсах НУБіП України, участь у передвступній олімпіаді та наголошено на важливості коректного написання мотиваційного листа при подачі документів до НУБіП України.

В процесі зустрічі надано інформацію про переваги навчання на механіко-технологічного факультету, а саме наголошено на створену сучасну матеріально-технічну базу факультету й кафедри університету, навчальні програми, погоджені з виробничниками адаптовані до системи отримання вищої освіти в Європі, можливість паралельного навчання в закордонних університетах-партнерах з отриманням диплома державного зразка та диплома університету-партнера, лекційні зустрічі з іноземними спікерами і фахівцями-практиками та можливість отримати звання молодшого лейтенанта на кафедрі військової підготовки.

Під час заходу випускники отримали інформацію про заходи безпеки й адаптацію навчального процесу в умовах воєнного стану в Україні.

Обговорили також комфортні умови проживання, зручне розташування гуртожитків та навчальних корпусів у студмістечку, а також можливості набуття всебічного розвитку студентами під час навчання у столиці країни, яка динамічно розвивається.

Було наголошено і про створені університетом сприятливі умови для розвитку культурного та спортивного аспектів життя студентів.

Значна кількість присутніх студенти виявили інтерес до представленої інформації, мають бажання до вступу й продовження навчання за спеціальність на механіко-технологічному факультеті  НУБіП України. Студентами було запропоновано створити спеціальну групу в соціальних мережах для обміну інформацією та консультаціями щодо вступної компанії до університету.

Студенти й викладачі коледжу висловили подяку за постійну співпрацю  та зацікавленість зі сторони університету й механіко-технологічного факультету.

В.В. Теслюк, професор кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook