З новітніми досягненнями робототехніки познайомилися студенти ОП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві»

8 листопада 2023 року

 Університет – заклад широких можливостей співпраці й пізнання – для викладачів, науковців і, безумовно, студентів. Студенти магістерської ОП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» вивчають нові технологічні й програмні ресурси. Надзвичайно важливо пізнати методичні основи таких складних високотехнологічних рішень і, що найцінніше, - отримати інформацію від фахівців.

 

    В межах навчальної дисципліни інформаційні технології в живленні рослин студенти відвідали кафедру автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І Мартиненка, де фахівці розповіли й наочно показали як працює Інтернет речей, технологія Big Data, штучний інтелект. Доцент Тарас Лендєл детально й дуже доступно познайомив нас із технологією Інтернет речей, робототехнічними розробками.

    Доцент кафедри Олексій Опришко продемонстрував спектральний аналіз даних дистанційного моніторингу, розповів про технічні вимоги до комп’ютерної техніки для таких робіт. Студенти мали змогу самостійно попрацювати зі спеціалізованими програмними продуктами.

    Безперечно, зацікавили розробки кафедри для тепличних комплексів, друку, побутових потреб тощо. З поясненнями фахівців по-іншому дивишся на нове.

 Висловлюємо щиру вдячність фахівцям кафедри і особисто завідувачу професору Віталію Лисенку за приділену увагу й завжди відчинені двері для співпраці.

Наталія Пасічник,
доцент кафедри агрохімії та якості

продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook