Екзаменаційна сесія та вступ до магістратури - теми зустрічі декана з четверокурсниками на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології

10 листопада 2023 року

  8 листопада 2023 року пройшла зустріч адміністрації факультету та гарантів освітньої програми «Магістр» зі студентами 4 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Нагадаємо, що студенти 4 курсу до 27 жовтня навчалися дистанційно, з 30 жовтня продовжили освітній процес в очному форматі. Навчання буде тривати 4 тижні, тому працівники факультету організували зустріч й обговорили нагальні проблеми, вислухали студентів, окреслити плани на найближче майбутнє, запросили потенційних вступників до магістратури, словом, зробили необхідні кроки для забезпечення якості освітнього процесу.

  Оскільки, через місяць вже розпочинається семестровий контроль знань, декан факультету Юлія Коломієць детально зупинилася на результатах проміжної атестації, відповідності курсових проєктів, виконання лабораторних та модульних робіт. Окремим предметом розмови стало відвідування занять, діючий алгоритм поведінки при повітряних тривогах й надзвичайних ситуаціях, етична поведінка в соціумі, толерантність до оточуючих та командна робота в групах. Юлія Василівна наголосила, що студенти під час очного навчання, мають відповідально підійти до виконання випускних кваліфікаційних робіт бакалавра, а також максимально посилити навчання, ліквідувати академічні заборгованості, сконцентруватися на підготовці до екзаменаційної сесії.

   Нагадаємо, що на факультеті існує 5 освітніх програм ОС «Магістр», а саме освітньо-професійна програма «Захист рослин», «Карантин рослин», «Екологічна біотехнологія та біоенергетика», «Екологія та охорона навколишнього середовища», «Екологічний контроль та аудит». Гарант освітньої програми «Карантин рослин», к.с.-г.н., доцент кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин Оксана Сикало зазначила, що метою освітньо-професійної програми є підготовка фахівців зі знаннями вітчизняного та європейського фітосанітарного законодавства, навиків проведення фітосанітарного контролю за об’єктами регулювання внутрішнього і зовнішнього карантину рослин, ретельної фітосанітарної експертизи, аналізу фітосанітарного ризику шкідливих організмів щодо можливості їх акліматизації в межах України, а також потенційно екологічних, економічних наслідків й заходів щодо їх локалізації та ліквідації.

  Гарант освітньої програми «Екологічна біотехнологія та біоенергетика», д.с.-г.н., професор кафедри екбіотехнології та біорізноманіття Микола Лісовий детально розповів, що випускники з професійною кваліфікацією «Магістр з біотехнологій та біоінженерії» можуть працевлаштуватися на посади біотехнолога, молодшого наукового співробітника (біологія), наукового співробітника (хімічні технології), асистента, викладача. Разом з тим, вони можуть обіймати наступні посади: завідувач лабораторії (науково-дослідної, підготовки виробництва), інженер-технолог (хімічні технології), науковий співробітник консультант (хімічні технології), директор лабораторії, директор підприємства. Крім того, розвиваючись в цьому напрямку та йдучи певним шляхом можна очолити власний бізнес.

 

  Гарант освітньої програми «Екологічний контроль та аудит», доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю, к. с.-г. н. Марина Ладика, ознайомила бакалаврів з освітньою складовою двох освітніх екологічних програм, наголосила на вибіркових блоках, коротко зупинилася на виробничій практиці, а саме на базах проведення практик. Вона підкреслила, що кафедра має потужну Раду роботодавців, зокрема представників компанії BioNorma, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, Інституту агроекології і природокористування НААН України, Державного спеціалізованого підприємства «Екоцентр» тощо. Професія еколога є затребуваною, у звʼязку з цим набуття професійних навичок, знань й умінь є основним завданням майбутніх магістрів.

  Студенти ставили питання, про особливості розкладу в очному форматі, проведення додаткових лабораторних занять, про терміни складання сесії та можливості отримання додаткових балів. Четвертокурсники мають гарний настрій та активно налаштовані на плідну працю, яка в очному форматі буде проходити набагато легше. Разом з тим, студенти мають намір гарно попрацювати та якісно завершити семестр й поточні проєкти!

Наталія Батрак

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook