Міжнародне стажування співробітників кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П. Д. Пшеничного на теренах науково-дослідного інституту рибного господарстра (м. Трабзон, Туреччина)

8 листопада 2023 року
  24-26 жовтня 2023 року в місті Трабзон, Туреччина відбувся міжнародний cимпозіум з рибальства та водних наук SOFAS 2023.

  Міжнародний симпозіум проходив на базі науково-дослідного інституту рибного господарства (SUMAE), який визначений Генеральною комісією середземноморського рибальства (GFCM) як один з двох навчальних центрів, що займається вивченням відтворення чорноморських видів риб: камбала калкан, осетрові, кумжа, кефалеві, морський півень та інші.
  В Міжнародному симпозіумі взяли участь представники з 27 країн (Туніс, Марокко, Саудівська Аравія, Грузія, Румунія, Болгарія, Хорватія та інші). Українська делегація була однією з найбільших (15 осіб), з різних регіонів України.

  В рамках симпозіуму для української делегації відбувся тренінг з технології виробництва кормів, який відбувся в рамках Міжнародного симпозіуму з рибальства та водних наук SOFAS 2023. Відкрив треннінг Houssam Hamza – національний координатор SIPAM (GFCM/CAQ) та другий віцеголова CAQ (GFCM) з 2013 року.

  На тренінгу з технології виробництва кормів першим доповідачем був доктор наук з Болонського університету Alessio Bonaldo з темою доповіді: «Покоління кормових інгредієнтів ‒ вуглецевий слід та добробут риб».
  У рамках симпозіуму спікерами були: доктор наук Болонського університету Alessio Bonaldo, Аndrás Woynárovich з Угорського університету сільського господарства та природничих наук, Інституту аквакультури та екологічної безпеки, Murat Arslan з Університету Ататюрка, Туреччина та інші.

  Родзинкою симпозіуму була презентація учасникам роботи комбікормової лінії, яка призначена для виготовлення гранульованих комбікормів для риб та продемонстрований процес виробництва екструдованих кормів.

  На закінчення учасники міжнародного симпозіуму відвідали рибовідтворювальний комплекс, що щорічно здійснює зариблення річок підрощеною молоддю Чорноморської кумжі в обсязі 1 млн. голів.

  Учасники треннінгу залишились надзвичайно задоволені від отриманих знань та жвавих дискусій і хотілось би подякувати: Houssam Hamza ‒ Офіцеру з аквакультури GFCM, представникам Міністерства сільського й лісового господарства Туреччини, керівництву Державного агентства розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм України, представникам науково-дослідного інституту SUMAE, спікерам та всім тим хто долучився до організації треннінгу.


ДмитроУманець,
доцент кафедри годівлі тварин
та технології кормів ім. П. Д. Пшеничного

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook