З Україною в серці

9 листопада 2023 року

"А ви думали, що Україна так просто. Україна – це супер. Україна – це ексклюзив. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни".

Ці пророчі слова Ліни Костенко найкраще характеризують нашу країну: хоробру, незламну, дивовижну. Задача кожного українця зараз, де б він не знаходився, розповідати про свою країну, про націю нескорених. 

І ось, перебуваючи у Університеті Ліньї Китайської народної Республіки, я намагаюсь не тільки викладати хімічні дисципліни, а бути культурним амбасадором моєї країни.

Так, наприклад, проводячи лабораторні досліди, і отримавши жовто-блакитні кольори, я звернула увагу студентів, що це кольори нашого прапору і розповіла про основні символи нашої Бальківщини.


А минулого тижня ми разом з проф. Аллою Клепко провели культурний захід, на якому познайомили китайських колег і студентів з українською культурою, музикою, одягом, національними стравами та найбільшими святами.


До речі, студенти були в захваті від сучасної української музичної культури. Особливо їм сподобалася пісня «Стефанія», а альбоми співачки ONUKA майже всі китайські студенти завантажили до свого плейлисту. Сподіваюсь, що знайомство з української культури дасть змогу людям, які живуть навіть за 7000 км, зрозуміти унікальність і феномен нашої держави.

А вже в приватній розмові  мої китайські студенти пообіцяли мені, що як тільки відкриють авіасполучення обов’язково відвідують Україну і спробують усі страви української національної кухні. То ж сподіваюсь, що це буде вже дуже скоро…

 


 Ольга Кравченко,

доцентка кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook