День відкритих дверей - день відкритих можливостей на агробіологічному факультеті

10 листопада 2023 року

   «НУБіП – наш дім» і це для 39 тисяч студентів, які приїхали до міста Києва з усіх куточків України, а багато з них також із-за закордону. Тут кожен має можливість здійснити свою заповітну мрію, знайти вірну стежку до власних висот. Але як обрати правильний напрямок?! Для вирішення цього питання в стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України 9 листопада відбувся День відкритих дверей для випускників шкіл, ліцеїв та гімназій. Двері Альма-матер вкотре були відкриті для всіх бажаючих, які мають бажання приєднатися до студентської родини університету. Приємно відзначити, що велика кількість майбутніх абітурієнтів зацікавилася спеціальностями агробіологічного факультету. Захід проводився в змішаному режимі тому всі бажаючі змогли отримати вичерпну інформацію про спеціальності та особливості навчання в НУБіП України.

   

День відкритих дверей на агробіологічному факультеті розпочався із зустрічі майбутніх абітурієнтів, під час якої колектив факультету на чолі з деканом Оксаною Тонхою коротно розповіли про основні особливості навчання у нас. Так як бабаючих було понад 100 осіб, їх було поділено нан декілька груп. Окремо провели зустріч онлайн для тих, хто не зміг приїхати. Декан розповіла, що на факультеті є дві цікаві спеціальності  201 "Агрономія" та 203 "Садівництво,  плодооовчівництво та виноградарство". Вона провела короткий екскурс у славну історію факультету, яка налічує уже 125 років, і причетними до якої були такі відомі особистості, як Д.І. Менделєєв, В.Л. Симиренко та інші. Декан також закцентувала увагу на важливості аграрного сектору, зокрема рослинництва та плодоовочівництва, для економіки України на сучасному етапі. Відповідно, така галузь, яка стрімко розвивається і є лідером за валютними надходженнями від експорту, потребує висококваліфікованих фахівців. Особливо гостро потреба у висококласних агрономах і плодоовочівниках відчуватиметься у післявоєнний період, коли сільське господарство може стати локомотивом відбудови економіки України. І наш факультет є беззаперечним лідером у підготовці фахівців з агрономічного напряму, про що свідчать численні рейтинги та й постаті випускників, які займають провідні посади в усіх сферах аграрної галузі України. Декан ознайомила із структурою факультету, особливостями навчального процесу та перевагами навчання  на агробіологічному факультеті саме у нашому закладі вищої освіти. 

Фото очного формату зустрічей

   Про студентське життя розповіла Голова cенату студентської організації агробіологічного факультету Любов Тхорик.

 

   Також абітурієнти відвідали загальноуніверситетський День відкритих дверей, де також познайомилися  з виставкою агробіолоігчного факультету.

 

Екскурсія лабораторіями факультету

 

Фото дистанційного формату зустрічі

   На День відкритих дверей на агробіологічний факультет завітала також група учнів Нижчедубенчанського ліцею (с. Нижча Дубечня, Пірнівська сільська рада, Вишгородський район, Київської обл.). У поїздці учнів супроводжувала інженер-електронік ліцею Діана Карпенко, студентка магістратури кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка (заочна форма навчання).
   Юрій Андрусик, доцент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, провів для гостей профорієнтаційну екскурсію по території навчальної лабораторії “Плодоовочевий сад”. 
   Тут на площі більше 5 га представлено навчальні об'єкти: споруди закритого ґрунту, інтенсивні насадженння плодових і ягідних культур, виноградник, розсадник, багата колекція сортів овочевих та плодових рослин, ділянка багаторічних овочевих рослин, споруди закритого ґрунту та ін. 
   Увагу школярів привернули доглянуті ділянки, на яких проходять практичні заняття студентів спеціальності 203 Садівництво, плодооовочівництво та виноградарство (розсадництво, плодівництво, грибівництво, виноградарство, овочівництво, картоплярство, культиваційні споруди, квітникарство, селекція, насінництво овочевих культур, ягідництво...).  
   Особливо цікаво слухачам було дізнатися про основні напрями науково-дослідної роботи структурних підрозділів агробіологічного факультету.
   Також для абітурієнтів влаштували екскурсію ботанічним садом університету.
«Ми обираємо – агробіологічний факультет!»
   Щиро дякуємо усім, хто відвідав стіни агробіологічного факультету, а також хто щиро зацікавився спеціальністю.
   Запрошуємо на навчання на агробіологічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України!
 
Зацікавилися, але пропустили День відкритих дверей?!
Звертайтеся за детальною інформацією за телефоном: +380675068754
Слідкуй за нами в instagram: 
 
Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики,селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook