Магістри-фінансисти 2 року навчання захистили звіти з виробничої практики

3 листопада 2023 року
     Завданням виробничої практики є розширення, поглиблення та закріплення знань, які магістранти отримують під час вивчення циклу спеціальних дисциплін та формування вмінь практичного застосування цих знань в умовах виробництва, набуття і вдосконалення професійної майстерності, а також збір фактичного матеріалу для виконання магістерських робіт. 
    Згідно наказу декана економічного факультету №986 «С» від 08.06.2023 р. та графіку навчального процесу виробнича практика для магістрів спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа та страхкування" тривала з 10 липня 2023 р. по 28 жовтня 2023 р. Під час проходження практики магістранти мали можливість проявити свої лідерські якості при виконанні професійних завдань у практичному спрямуванні.
    Для забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців, відповідно до робочого навчального плану та наказу від 24.01.2023 р. №40 «Про організацію практичного навчання студентів у другому семестрі 20222-2023 начального року» бази практики було встановлено у змішаному форматі для студентів освітнього ступеня Магістр, спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» освітньої програми «Фінанси і кредит».
    30 жовтня на кафедрі фінансів та 1 листопада на кафедрі банківської справи та страхування відбувся захист звітів з виробничої практики в онлайн форматі. Звіти студенти представили у вигляді презентацій. В складі комісії були: д.е.н., професор, в.о. завідувача кафедри фінансівШвець Наталія Романівна та к.е.н., доцент, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування Костюк Вікторія Анатоліївна, а також були присутні члени комісії та члени кафедри фінансів і кафедри банківської справи та страхування – керівники магістерських робіт. 

    Магістри самостійно обирали бази практик після проведених консультацій з їхніми науковими керівниками. В цілому виробнича переддипломна практика дає студентам можливість отримати професійні компетентності та зібрати аналітичні матеріали для написання магістерської роботи. Б
ази практик були різноманітними: аграрні підприємства, фінансово-кредитні установи, зокрема банки та страхові компанії.
 
    Студенти-фінансисти проходили практику в: ТОВ «ГРАНТЕХ ІНЖИНІРИНГ», АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Таскомбанк», АТ «Страхова компанія ARX», ТОВ «Компанія з управління активами «ПАЛЛАДІУМ КАПІТАЛ»», ТОВ «Гранде Дольче», ДП «Висоцьке лісове господарство», ТОВ Аудиторська Компанія «Кроу Україна», ТОВ «Фард Стандарт», «ВЕП-АГРО-ПЛЮС» та інші.
 
    Під час захисту звітів магістри показали високий рівеь знань як у сфері кредитно-фінансової системи, зокрема банків та страхових компаній, так і аграрних підприємств. В цілому виробнича практика сформувала у майбутніх фахівців спеціальні знання з організації роботи банків, страхових компаній, аграрних підприємств та вміння використовувати набуті знання в практичній діяльності суб’єктів господарювання. 

ЮЛІЯ НЕГОДА 
професор кафедри фінансів
ОЛЕНА ЖАРІКОВА, доцент 
кафедри банківської справи та страхування

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook