Міжнародний день миру очима країни у якій війна

21 вересня 2023 року
Кафедра загальної екології, радіобіології та БЖД

 21 вересня 2023 року відзначають Всесвітній День миру, проте для нашої держави це особливе свято, оскільки ми справді розуміємо його значення. В умовах повномасштабного вторгнення рф в Україну ми опинилися у важкому становищі постійного страху, стресу та відсутності особистої безпеки.

Це свято важливе для виховання духовності та культури студентства з точки зору толерантності у суспільстві, уникнення внутрішніх конфліктів задля збереження миру всередині держави. Проведена зустріч з кураторкою Сальніковою Анною з 2 групою 4 курсу спеціальності Екологія Факультету захисту рослин, біотехнологій та екології присвячена значенню миру для громадян держави.
Мир – це стан спокою і гармонії, період між війнами. Термін мир вживається як у значенні миру в душі людини, так і в значенні миру групами людей, народами і державами. В останньому значенні мир не означає відсутності конфліктів, а згоду вирішувати конфлікти без застосування насилля, що приводить до війни.
Мирний час для населення забезпечено безпечними умовами праці і життєдіяльності, виконанням прав та свобод громадян, безперешкодним пересуванням, тощо. Ці умови є підґрунтям для гармонійного розвитку суспільства та громадян, створення якісних та безпечних умов праці та відпочинку.
Мир для людини означає те, що вона може спокійно жити, розвиватись, створювати сім’ю та не боятись за свою особисту безпеку. Жити у такому часі це велике благословення, яке не потрібно марнувати. Ми повинні вибороти свою свободу та мир на своїй землі і тільки тоді ми зможемо жити у мирі і злагоді.
 
Студентка 4 курсу 2 групи спеціальності Екологія,
Мекіса Юлія
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook