Студенти спеціальності "Освітні, педагогічні науки" на захисті постерних презентацій!

10 листопада 2023 року

9 листопада 2023 року на кафедрі педагогіки гуманітарно-педагогічного факультету відбувся попередній захист постерних презентацій магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти ОПП «Педагогіка вищої школи» та «Інформаційні технології в освіті» у змішаному форматі. У заході взяли участь близько 60 осіб.

Захід розпочав модератор, завідувач кафедри педагогіки, професор Руслан Васильович Сопівник. Насамперед він привітав учасників дійства з важливою подією їхнього життя, представив комісію (д-ри п.н Оксана Васюк та Олександр Кучай, к.п.н. Ольга Сироєжко, асистенти Василь Костинюк (секретар). До роботи комісії долучилися наукові керівники магістерських кваліфікаційних робіт: к.п.н. доценти Леся Маценко, Світлана Виговська, Карина Саф'ян, Лідія Чередник, Оксана Гончарук, д-ри PhD Надія Діра та Павло Смоляк, асистент Павло Андрусик. Також, до участі в засідання доєднались колеги із інших кафедр ГПФ, а саме: д.п.н, проф. Світлана Яшник, д.п.н. проф. Наталія Гречаник. На заході у дсистанційному форматі були представлені роботодавці в особі Романа Ярославовича Бабковича - керівника департаменту товарів для населення компанії БТУ-ЦЕНТР, розробника авторського курсу «Стартап в освіті та АПК» та Юлії Євтушенко, нашої випускниці, керівника кадрової служби регіону «Центр» компанії «Сільпо-Фуд», яка читає студентам лекції на тему бізнес-коучингу.

Цього року здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти демонстрували свою обізнаність. Щодо таких тем, як от: реалізація лідерського потенціалу особистості, формування емоційно-етичної компетентності, відповідальності, господарності, патріотизму, екологічної культури, управлінських навичок. Особливо актуально прозвучали теми щодо дистанційного навчання, застосування технологій віртуальної і доповненої реальності, використання мультимедійних та аудіовізуальних засобів освіти, неформальної та дуальної освіти, практичного навчання, дослідницької компетентності та інші.

Результати своїх досліджень студенти представили за допомогою змістовно оформлених постерних презентацій.

Постерний захист відбувся у лабораторії інформоційно- комунікаційних технологій в освіті. Ця лабораторія створена при кафедрі педагогіки з ініціативи професора Кучая О.В. та завідувача кафедри Сопівника Р.В. при дієвій підтримці представників Клубу аграрного та освітньо-наукового консалтингу (рада роботодавців кафедри педагогіки). До створення Лабораторії доклалися викладачі кафедри педагогіки (П. Андрусик, Н. Діра, В. Костинюк, Л. Чередник) та студенти волонтери (М. Касапенко, Д. Боюк, А. Дацюк). Протягом всього навчання студенти магістреських програм та аспіранти мали змогу працювати та проводити дослідження своїх робіт у кабінеті віртуальної і доповненої реальності, використовуючи сучасні гаджети і технології.

Варто відмити студентів, які претендують на відмінний захист: Зацарна Марія, Жілін Сніжана, Подгаєцький Олександр, Масляєва Катерина, Турчина Катерина, Демченко Наталія, Пономарьова Марія, Чорний Владислав, Цапок Владислав, Цапок Олександр, Мороз Олег, Петренко Тетяна, Марусяк Василь, Шишкін Павло, Мироненко Юлія, Головаш Євген та інші. Також, дуже приємно було спостерігати, що не тільки викладачі, а і студенти включалися в обговорення своїх тем, ставлячи питання один одному. Захід пройшов в атмосфері взаємоповаги і ввічливості, викликав інтерес до проблем обговорення у дискусійно-полемічній площині і був спрямований на пошук наукової істини.

Здобувачі вищої освіти проявили наполегливість, цілеспрямованість, відповідальність, вміння самостійно вести дослідження, вирішувати конкретні завдання, здатність самостійно аналізувати педагогічні явища та процеси.

 

Ольга Сироєжко,
асистентка кафедри педагогіки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook