Захист магістерських робіт: за крок до реалізації власних проектів

9 листопада 2023, 10:00

09 листопада 2023 року на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт студентами освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» заочної форми навчання.

 

На початку засідання екзаменаційної комісії до студентів з вітальним словом звернувся декан факультету аграрного менеджменту, к.е.н., доцент Остапчук А.Д., який побажав магістрам успіху на захисті та представив голову комісії, д.е.н., професора Талавирю М.П. і членів комісії: д.е.н., професора, члена-кореспондента НАН України Шинкарук Л.В., к.е.н., доцента Власенко Т.О., к.е.н., доцента ЛобунецьТ.В.

 

Різноманіття напрямків проектів, широкий спектр запропонованих бізнес-ідей, інноваційність і креативність, якою виділялися роботи цього року, говорить про щорічне зростання зацікавленості студентів проектним менеджментом, розумінням важливості розвитку здібностей у сфері проектування.

Розпочався захист з презентації проекту відкриття міні пекарні. Автор бізнес-ідеї, Катерина Шевченко, ознайомила присутніх з особливостями бізнес-планування в даній сфері, а представлені фінансові результати проекту демонструють широкі можливості реалізації даної ідеї в найближчій перспективі.

 

Проекти відкриття студії візажу (Василенко Альона), салону краси (Науменко Анна), магазину косметики (Осипчук Юлія) та фітнес-центру (Салига Каріна), продемонстровані на захисті, вкотре дали змогу переконатися в необхідності розвитку як індустрії краси, так і фітнес-послуг.

 

 

Інвестиційний проект з виробництва меду – це не тільки про смачне і корисне виробництво, а й про вигідне інвестування. Саме це присутнім довів Олександр Кириченко.

Соціальні проекти – це проекти, які націлені на діагностику актуальних і перспективних соціальних проблем та вироблення оптимальних варіантів їх вирішення. І це ті проекти, які зараз необхідно розвивати в нашій країні. На захисті було представлено проект відкриття притулку для тварин, який розробила Ірина Фурман.

 

Особливу увагу привернув проект відкриття онлайн школи соціального підприємництва, над яким працювала Марина Желдак. Даний проект вражає якістю розрахунків інвестиційних показників.

 

Представлені проекти показали, що студенти є вже підготовленими висококваліфікованими проектними менеджерами, і як зазначила Лідія Василівна Шинкарук, кожна із представлених ідей заслуговує на увагу інвесторів і побажала успішного втілення всіх задумів випускників в життя.

Слова подяки від наших випускників після захисту були приємним завершенням засідання екзаменаційної комісії та вкотре переконали присутніх у правильності вибору кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту підходів у навчанні студентів.

Вітаємо наших магістрів з успішним захистом магістерських кваліфікаційних робіт, щиро бажаємо успіхів і обов’язкового втілення всіх проектів в життя!

Анна ДЕРГАЧ,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook