Майбутні енергетики і автоматники відвідали університетський День відкритих дверей

10 листопада 2023 року
  Початок листопада став надзвичайно цікавим і пізнавальним для всіх, хто відвідав День відкритих дверей у Національному університеті біоресурсів і природокористування України та планує здобувати інженерний фах. Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження зібрав майбутніх вступників у змішаному форматі для проведення профорієнтаційних заходів.
 
 
  Загалом в очному форматі інститут відвідали майже 80 школярів із 8 закладів освіти: Еколого-природничого ліцею №116 м. Києва, Академічного ліцею “Успіх“ Васильківської міської ради, ОЗО «Гребінківський ліцей», Середньої загальноосвітньої школи №235 ім. В'ячеслава Чорновола, Хотівського академічного ліцею імені Левка Лук'яненка, Спеціалізованої школа І-ІІІ ступенів №246 м. Києва з поглибленим вивченням англійської мови і ін.
                                                                          
 
 
  Після цікавої зустрічі з ректором університету академіком Станіславом Ніколаєнком та відвідуванням виставки наукових досягнень вчених університету майбутні енергетики і автоматники ознайомились з можливостями здобуття фаху за спеціальностями 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», 144 «Теплоенергетика» та 174 «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка».
 
 
  З усіма майбутніми студентами спілкувався директор Віктор Каплун, який презентував сучасні навчальні та матеріально-технічні переваги інституту для опанування фаху електроенергетика, теплоенергетика та автоматника. У своїй розповіді він торкнувся історії та місії інституту, підкресливши особливий статус інженера у сьогоднішньому стані економік країни, яка продовжує відстоювати свою незалежність та територіальну цілісність.
 
 
 
  В свою чергу завідувачі кафедр Євгеній Антипов та Олександр Окушко провели учасникам заходу цікаві екскурсії по навчально-науковим лабораторіям інституту. Так присутні побачили сучасне обладнання та лабораторні стенди, які використовуються в освітньому процесі для прако-орієнтованого навчання студентів.
 
                     
  Велику зацікавленість сьогоднішніх школярів викликали екскурсії та майстер-класи, які провели викладачів інституту Олександр Гай (продемонстрував електричні розряди високої напруги) Валерій Горобець і Віктор Троханяк (розповіли про технології виготовлення сонячних батарей, вітрових турбін, енергоменеджмент), та Ігор Болбот (презентував сучасні технології автоматики і робототехніки). 
 
 
  Учні ОЗО «Гребінківський ліцей» Богдан Огієць та Радіон Морозов цілеспрямовано завітали, щоб поближче познайомитись із спеціальністю 174 Автоматизація, комп'ютерно-інтегровані технології та робототехніка.
  
 
  Сенат студентської організації інституту на чолі з Анастасією Бузаєвою долучився до організації кави-брейк та он-лайн трансляції для учасників, які брали участь у дистанційному форматі.
 
  Були і цікаві дискусії, які переросли у короткі інтерв’ю.
 
  Даніїл Канюк, учень Еколого-природничого ліцею №116 м. Києва: «Я багато читаю та дивлюсь фахові відео. Мене найбільше цікавить тема бізнесу у сфері «Зеленої» енергетики, адже зараз це дуже перспективний напрям. Наприклад, компанія Tesla спеціалізується на електромобілях і має найбільшу капіталізацію у світі. Вражений інфраструктурою інституту, а полігон «розцумних» мереж – родзинка інституту». 
 
 
  Олександр Бабенко, учень школи №132 міста Києва: «Дідусь закінчував цей факультет, тато працює у сфері енергетики. Поглиблено вивчаю математику, володію англійською мовою. Люблю займатись спортом, граю у футбол, волейбол, займаюсь фітнесом. Хочу стати висококваліфікованим спеціалістом з галузі енергетики».
 
 
  Ситник Станіслав: «Навчаюся в 11 класі гімназії 315 міста Києва. Це важливий період в житті, тому що потрібно визначатися з майбутнім. Так як професія мого тата повʼязана з енергетикою, то він мені порадив звернути увагу на цю спеціальність. Особливу увагу приділяю вивченню фізики, математики та англійської мови. Я вже 10 років професійно займаюсь футболом. Тому багато часу приділяю тренуванню. В цьому сезоні граю в чемпіонаті України. Маю багато медалей та грамот».
 
 
 
  Завершальним акордом заходу став момент реєстрації у базі даних для подальшого супроводу абітурієнтів під час вступної кампанії. Це надає учасникам можливість залишатися на зв'язку і мати унікальну можливість прогнозувати готуватись до складання національного мультипредметного тесту та обрати освітню програму з урахуванням конкурсного балу та кількості місць державного замовлення.
 
 

Ми щиро вдячні керівникам закладів освіти, вчителям за співпрацю, а також всім, хто долучився до нашого заходу.

На останок говоримо: «До зустрічі!».

Запрошуємо вас у престижну професію на все життя!

 
Лілія Мартинюк,
 заступник директора ННІ енергетики,

автоматики і енергозбереження 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook