Курс четвертий, випускний для бакалаврів: до чого готуватися?

8 листопада 2023 року
НУБіП України

8 листопада у стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України відбулася зустріч студентів четвертого курсу гуманітарно-педагогічного факультету та їхніх кураторів із представниками деканату.

Все зупинив сигнал повітряної тривоги, який пролунав перед початком події. Але він нікого не здивував, бо це сталося вже далеко не вперше. Після відбою тривоги засідання почалося.

Серед присутніх були студенти спеціальностей «Журналістика», «Міжнародні відносини», «Психологія», філологи різних напрямів, студенти спеціальностей «Професійна освіта», «Соціальна робота» , «Фізична культура і спорт», тобто всі, кому цього року випускатися та захищати дипломні роботи. Спеціальність «Фізична культура і спорт», до речі, цього року буде вперше випускати своїх студентів.

Зустріч відкрила декан факультету Інна Савицька та її заступники. Вони розповіли студентам, які зібралися разом практично вперше після довгого періоду дистанційного навчання, про необхідність відвідування занять,  наголосили, що постійно відбуваються перевірки присутності на парах студентів четвертих курсів. В деканаті хвилюються щодо того, що студентів, які постійно відвідують заняття, не надто багато, і всі інші можуть пропустити щось важливе в здобутті знань щодо обраного фаху. Це може призвести до того, що деяких студентів, котрі не ходять на пари та не виконують поточних завдань, можуть відрахувати.

Також ішлося про новий формат дипломних (кваліфікаційних) робіт. Уперше випускники-журналісти нашого університету, котрі здобувають ступінь бакалавра, будуть їх виконувати у форматі проєктів. Новий формат передбачає оцінку практичних умінь студентів. Наприклад, майбутнім журналістам треба обрати цікаву для себе тему, узгодити її зі своїм керівником, і після цього студенти мають зняти серію сюжетів для нашого каналу "Свій НУБіП" або написати серію розповідей на сайт університету чи кафедри. Це новий крок і виклик для студентів, адже вони зможуть використати свої практичні знання, які здобули за чотири роки навчання.

Зустріч продовжилася тим, що студентам розповіли про особливості вступного іспиту на магістерські програми, порекомендували власні курси університету з англійської мови, які дають змогу підготуватися до іспиту, а також розповіли про терміни подачі заявок на Єдиний вступний іспит (ЄВІ).

  Завідувачі кафедр прорекламували студентам продовження навчання за освітнім ступенем "Магістр", а також розповіли, що потрібно для того, щоб отримати повну вищу освіту, і поділилися роздумами щодо створення магістерських програм для спеціальності «Фізична культура і спорт», на яку студенти можуть вступити після здобуття ступеня "Бакалавр".

Після зустрічі студенти мали змогу поставити запитання завідувачам кафедр, поспілкуватися з ними та своїми кураторами. Розмова видалася цікавою і корисною.

Олег Гончаренко,
студент 4 курсу спеціальності «Журналістика»
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook