Творчий конкурс-вікторина, присвячена творчості видатного українського письменника Т.Г. Шевченка

29 серпня 2023, 10:10

 29 серпня 2023 року викладач кафедри англійської мови для технічних та агробологічних спеціальностей Лугова Тетяна Миколаївна провела творчий конкурс-вікторину, присвячену творчсті видатного українського письменника Т.Г. Шевченка. У заході взяли участь студенти груп 2301 та 2302 спеціальності Захист і карантин рослин ф-ту Захисту рослин, біотехнологій та екології та груп 2301 та 2302 спеціальності галузеве машинобудування ф-ту конструювання та дизайну.


За допомогою розважальних тестів студенти мали змогу в ігровій формі здобувати цінні знання, запам’ятати факти й дізнатись нову інформацію про видатного представника української нації. Цей захід мав на меті розкрити велич і безсмертя українського поета і художника, світового генія, неперевершеного майстра слова Т.Г.Шевченка.


Вікторина складалась із 15 питань, що стосувались життя видатного митця, Кобзаря, титана української літератури і мистецтва.
 Студенти обох груп взяли активну участь у конкурсі-тестуванні, читали уривки найвизначніших творів поета.
Особливу зацікавленість студентів викликала частина конкурсу, де капітани команд мали представити переклад англійською мовою обраного невеличкого уривка поезії або прозового твору Т.Г. Шевченка.
 Студентам також було запропоноване творче завдання на тему: «Переусвідомлення значення слів Т.Г. Шевченка «Борітеся, поборете, Вам Бог помагає…» в реаліях сучасної України. Обидві команди представили свої судження на запропоновану тему, які не залишили байдужим жодного з присутніх на заході.

Кандидат філологічних наук,

старший викладач кафедри англійської мови

для технічних та агробіологічних спеціальностей
Лугова Тетяна Миколаївна

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook