Творчий конкурс-вікторина на тему «Як добре ти знаєш винаходи українців, відомі в усьому світі?»

25 жовтня 2023, 10:10

 25 жовтня 2023 року старший викладач кафедри англійської мови для технічних та агробологічних спеціальностей Лугова Тетяна Миколаївна провела творчий конкурс-вікторину на тему «Як добре ти знаєш винаходи українців, відомі в усьому світі?». У заході взяли участь студенти студенти груп 2301 та 2302 спеціальності Захист і карантин рослин ф-ту Захисту рослин, біотехнологій та екології та груп 2301 та 2302 спеціальності галузеве машинобудування ф-ту конструювання та дизайну.


Студентам 1 курсу було цікаво дізнатися, в історичному контексті до багатьох науково-технічних проривів доклали руку наші співвітчизники. Гелікоптер, штучний супутник, рентген-апарат, вакцина проти чуми – винаходи українців.
Студенти дізналися:
- про галичанина Івана Пулюя – фізика та електротехніка, винахідника, публіциста, перекладача, який за 14 років до відкриття Вільгельма Рентгена Пулюй сконструював трубку, яка стала прототипом сучасних рентгенівських апаратів, і зробив найперший у світі рентгенівський знімок людського скелета;
- про українського та французького науковця родом із Харківщини, лауреата Нобелівської премії в галузі фізіології та медицини за праці про імунітет у колаборації з німецьким науковцем Паулем Ерліхом Іллю Мечникова, який працював як зоолог, мікробіолог, патолог, демограф, геронтолог, філософ, лікар, епідеміолог, психоаналітик. І. Мечников відкрив бактеріологічну станцію, де разом із колегами працював над щепленнями проти сказу, проводив навчальні курси для лікарів із мікробіології та боротьби з інфекційними захворюваннями – тифом, холерою, туберкульозом, сифілісом, сибірською виразкою;
- про винахідника Володимира Хавкіна, українського, французького, швейцарського та індійського бактеріолога родом з Одеси, який винайшов у Франції під час роботи в лабораторії Мечникова ліки від холери та про багато інших винаходів наших земляків, відомих в усьому світі.


Після ознайомлення з цією інформацією студентам була запропонована:
1. Вікторина на кращого знавця винахідників-українців.
2. Інтерактивний творчий конкурс-вікторина на тему «Як добре ти знаєш винаходи українців, відомі в усьому світі?».
 Студенти обох груп взяли активну участь у конкурсі-вікторині, продемонстрували чудові знання та неабиякий інтерес до даного заходу.

Кандидат філологічних наук,

старший викладач кафедри англійської мови

для технічних та агробіологічних спеціальностей
Лугова Тетяна Миколаївна

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook