Постерна презентація результатів магістерських досліджень студентів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»

12 листопада 2023, 13:04
   10 листопада 2023 року на економічному факультеті відбулася постерна презентація магістерських кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» освітньої програми «Фінанси і кредит» в очному форматі.
    Для оцінки якості проведення постерної презентації була створена комісія у складі: декана економічного факультету Анатолія Діброви; в.о. завідувача кафедри фінансів Наталії Швець; в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування Вікторії Костюк.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    З вітальним словом до магістрів та викладачів звернувся декан економічного факультету Анатолій Діброва. Присутнім були нагадані вимоги до змісту та оформлення магістерських робіт, крім того було вказано особливості захисту наукових досліджень магістрів.
     Студенти-магістри представили комісії свої дослідження та показали наукову проблематику в сфері фінансів, банківської справи та страхування і шляхи її розв’язання. В ході постерних презентацій розвинулась жвава дискусія навколо наукової значимості та актуальності кожної магістерської роботи. Комісія зацікавилась актуальним змістом робіт та було звернуто увагу на практичне значення отриманих результатів в сфері фінансів банківської справи та страхування для розвитку фінансової системи України.
   Цікаві і актуальні дослідження представили магістри в сферах управління фінансами підприємств, державних фінансів, антикризового управління фінансами, управління інвестиційними процесами, інвестиційної привабливості аграрного сектору економіки, фінансового забезпечення аграрних підприємств, управління кредитним портфелем банку, функціонування та розвитку банківського сектору і страхування, управління кредитним портфелем банку, розвитку інноваційних банківських продуктів тощо.
      Комісією були відзначено найкращі роботи:
  • 1 місце - Віола Кіктєва «Управління грошовими потоками аграрних підприємств в Україні» (керівник доцент кафедри фінансів Юлія Біляк).
  • 2 місце - Сергій Кобець «Бюджетування в системі оперативного фінансового контролінгу» (керівник професор кафедри фінансів Наталія Швець); Євгеній Махновець «Управління портфелем цінних паперів банку» (керівник доцент кафедри банківської справи та страхування Олексій Муравський);
  • 3 місцеІрина Вербовенко «Управління кредитним портфелем банку» (керівник доцент кафедри банківської справи та страхування Олена Жарікова); Юрій Кожановський «Фінансове забезпечення аграрних підприємств» (керівник професор кафедри фінансів Юлія Негода); Євген Козловський «Взаємодія банківських установ та страхових організацій на фінансовому ринку під час війни» (керівник доцент кафедри банківської справи та страхування Руслана Опальчук).
    Підбиваючи підсумки постерної презентації магістерських робіт комісія відмітила високий рівень їх підготовки та закцентувала увагу на деякі недопрацювання окремих студентів у підготовці до захисту і необхідності врахування висловлених пропозицій та зауважень, які були зазначені.
    Проведений захід був корисним для студентів, оскільки дав їм змогу під іншим кутом поглянути на власний доробок, поділитися отриманими результатами, опанувати навички доповідача, які їм знадобляться не тільки під час основного захисту магістерських робіт, а й у майбутній професійній діяльності.
    Бажаємо нашим здобувачам результативної підготовки та успішного захисту кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»!

Лідія Аврамчук, доцент кафедри банківської справи
та страхування
Лариса Олійник, доцент кафедри фінансів
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook