Механіко-технологічний факультет відкрив двері для майбутніх абітурієнтів

12 листопада 2023 року
   Для розуміння і усвідомлення майбутнього фаху, випускникам шкіл та коледжів, варто відвідувати «Дні відкритих дверей» – традиційні заходи, у межах яких майбутні вступники, мають змогу отримати необхідну інформацію, про сутність освітніх програм підготовки, спеціальностей та перспективи навчання.
   В рамках такого заходу, 9 листопада 2023 року, механіко-технологічний факультет зустрів майбутніх абітурієнтів, яких цікавить діяльність суспільства, у інженерній та транспортній галузях. «День відкритих дверей» проходив, у змішаному форматі. На захід зареєструвалися 126 учасників. У розрізі статусу, реєстрацію здійснили 29 студентів коледжів та 97 учнів шкіл. Дистанційно зустріч відвідали 58 осіб. 68 школярів, безпосередньо познайомились з лабораторіями факультету, в очному форматі.

   З вітальними словами, до потенційних вступників та всіх учасників заходу, звернувся ректор університету, випускник механіко-технологічного факультету та, за відгуками суспільства, кращий міністр освіти і науки незалежної України Станіслав Ніколаєнко. Перед абітурієнтами ректор максимально розкрив всі перспективи різностороннього розвитку, в середовищі Національного університету біоресурсів і природокористування України, навів практичні приклади успішного становлення особистості фахівця та побажав молодим людям обрати професію, за покликом душі і здобути освіту в одному з найкращих університетів країни.
   Модератор зустрічі, заступник начальника навчального відділу з магістерських програм Олена Колеснікова, висвітлила потенційним абітурієнтам, основні напрямки освітньої і виховної діяльності університету та його засоби і інструменти, для формування потужних особистостей, в студентській спільноті, наголосила, на необхідності розвитку молодих людей, опануванні знань і вмінь, адже ця діяльність підвищує стійкість нашого народу, в жорстокі часи війни.

   Декан Вячеслав Братішко розповів гостям про освітній процес, структуру факультету, його видатних випускників, які є відомими особистостями у політичному, громадському і науковому просторах України та світу. Декан окреслив майбутнім абітурієнтам, спеціальності, за якими факультет проводить освітню діяльність. Забезпечення якісної підготовки фахівців – це відповідальність факультету, перед роботодавцями та перед студентами, на що звертається основна увага.

   Заступники декана Ігор Сівак та Оксана Ачкевич відмітили, що стратегія факультету спрямована на залучення до навчання якісних, свідомих, цілеспрямованих випускників, які мають потяг, до інженерної освіти і ставлять за мету, особистий розвиток та пристойну роботу в аграрній чи транспортній галузях нашої країни або зарубіжжя. Щороку факультет разом з радою роботодавців забезпечує робочими місцями, всіх своїх випускників, у провідних вітчизняних та зарубіжних компаніях.
   Завідувачі кафедр, Юрій Гуменюк, Василь Хмельовський, Лілія Савченко, Євген Калінін та Іван Роговський, представили гостям навчальні лабораторії факультету, матеріально-технічну та організаційні бази своїх підрозділів, забезпечення, можливості і перспективи освітнього процесу.

   Гості мали можливість, відчути себе водіями електричного трактора, на кафедрі тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів і операторами посівної техніки, на кафедрі сільськогосподарських машин та системотехніки імені академіка П.М. Василенка. Також, молодих людей зацікавила лабораторія віртуальної реальності, на кафедрі нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну.

   Із вуст майбутніх абітурієнтів звучали запитання, стосовно, умов вступної кампанії, реалізації програм подвійних дипломів та особливостей освітнього процесу. Очевидно, що багатьох гостей факультет зацікавив, як заклад майбутнього навчання.
   Бажаємо молодим людям, вдало зорієнтувати свій професійний світогляд, вірити у свої сили, успішно скласти мультипредметний тест та продовжити розвиток, у середовищі механіко-технологічного факультету, в мирній і процвітаючій Україні.

 

Ігор Сівак, заступник декана
механіко-технологічного факультету

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook