Культурно-просвітницька діяльність Агробіологічного факультету

13 листопада 2023 року

Студентське життя здобувачів освіти Агробіологічного факультету не обмежується лише відвідуванням практичних занять і лекцій, оскільки наші студенти прагнуть розвиватися у найрізноманітніших напрямках культурної просвіти.

7 листопада Сенат студентської організації АБФ організував колективне відвідування Національного Академічного Драматичного театру імені Івана Франка та перегляд дивовижної вистави «Мартин Боруля».

В основу сюжету п’єси «Мартин Боруля» автор твору Іван Карпенко-Карий поклав факт із життя родини Тобілевичів. Батько письменника тривалий час був управителем поміщицьких маєтків і домагався визнання свого роду дворянським. Його зусилля й сподівання були марними, оскільки в документи вкралася помилка: у старих значилось прізвище Тубілевич, а в нових – Тобілевич. Він, як і герой драми, настільки близько сприйняв відмову в дворянському статусі, що довго хворів і мало не помер.

Основною ідеєю театральної постановки є думка про те, що відмова від особистих цінностей заради станової приналежності – хибний шлях. Висміювання пристосуванства, фальшивих цінностей і марної гонитви хлібороба за статусом дворянина, викриття хабарництва в судочинстві - усі ці людські якості автор поклав на характери головних героїв, щоб засудити членів суспільства, які висвітлюють такі риси.

Пʼєса спонукає наших студентів замислитися над ідеями, які поклав автор між рядків, та провести паралель із сьогоденням.

Загалом наші шановні студенти, які є поціновувачем мистецтва гарно провели час з користю й насолодою. Подібні  заходи згуртовують спільноту Агробіологічного факультету, допомагають збагатитися духовно та сприяють розвитку культурної освіти нашої молоді!

 

Любов Тхорик,

Голова Сенату студентської організації Агробіологічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook