Відбулось відкрите практичне заняття в.о. доцента кафедри фізичного виховання Мирошніченка В.О.

13 листопада 2023, 12:02
НУБіП України

07 листопада 2023 року відбулось відкрите заняття з дисципліни «Основи фізичної реабілітації» для студентів четвертого курсу спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» гуманітарно – педагогічного факультету.
Відкрите практичне заняття було присвячене одній із актуальних тем – фізичній реабілітації при захворюванні остеохондрозу у спортсменів, які займаються ігровими видами спорту. Ця тема є вельми важливою для спортивного світу, оскільки основна фізична активність спортсменів може призводити до розвитку остеохондрозу та інших проблем зі спинним стовбуром.

 

Практичне заняття відбулося об'єднало спортсменів різних видів ігрового спорту – футболістів, баскетболістів, волейболістів та інших.
В.о. доцента кафедри фізичного виховання Віталій Мирошніченко розпочав заняття коротким вступом, де він наголосив на важливості реабілітації при остеохондрозі та ризиках, які існують для спортсменів. Він поділився своїми знаннями та досвідом щодо того, як остеохондроз впливає на хребет та як важливо вчасно реагувати на це захворювання.

Після теоретичної частини перейшли до апробації комплексів лікувальної фізичної культури при захворюванні остеохондрозу спортсменів – ігрових видів спорту. Було розглянуто механізм профілактичної дії комплексів ЛФК при різних стадіях остеохондрозу. Після проведення комплексів студенти отримали індивідуальні поради, щодо їхньої техніки виконання та принципу дії на профілактику остеохондрозу зберігаючи при цьому свою спортивну активність.
Під час заняття спортсмени мали можливість не лише обмінюватися своїм досвідом та задавати питання, а й в атмосфері відкритого спілкування формувати м’які соціальні навички (soft skills) та розуміння важливості фізичної реабілітації в їхньому спортивному житті.


Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook