Дуже «страшна» радіобіологія

10 листопада 2023 року
Кафедра загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності
 
Студенти 2 курсу спеціальності ветеринарно-санітарна експертиза факультету ветеринарної медицини разом із викладачеми кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності Бондар Юлією Олегівною провели незвичне і дуже цікаве заняття, поєднавши всесвітньо відоме свято Хелловін з радіобіологією.
 
 
Серед казкових і не дуже персонажів, що завітали на кафедру загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності були і мертвий кіт разом зі своєю власницею чаклункою, і жінка-кішка, і кілерка, і чумний лікар разом з навіженим лікарем, і навіть покровителька летучих мишей!!!
 
 
День Всіх Святих триває одну ніч. У стародавні століття люди вірили в те, що 31 жовтня прокидається вся нечиста сила і, перетворюючись на тварин, блукає серед нас. Більш того, існує версія, що духи часто приходять в свої колишні житла, щоб перевірити, як поводяться нові господарі.
На Хелловін прийнято робити страшну пику з гарбуза і залишати її на порозі або підвіконні будинку. Діти вночі 31 жовтня переодягаються в страшні костюми і стукають в сусідські квартири, вимовляючи: "Гаманець або життя!" або "Цукерки або смерть!". Це означає, що, якщо їм не дадуть солодощів або грошей, ту людину, що відмовила, чекають неприємності.
 
 
Хелловін – свято від якого стигне кров в жилах. І в цей моторошний день радіобіологічний гурток вирішив не стояти осторонь і всім колективом переодягалися в улюблених персонажів, поєднавши з темою зустрічі «Протирадіаційний захист і сенсибілізація». На них група разом з викладачем розглянула заходи захисту живих організмів від небезпечних радіаційних загроз. Також група дослідила завчасно заготовлені харчові продукти на забруднення радіонуклідами.
Студенти-ветеринари залишилися дуже задоволеними унікальним заняттям, прийняли участь у вікторині, на якій перші три місця отримали «хелловінські» подарунки і побажали на майбутнє більше таких занять..
 
Студентка 2 курсу спеціальності «ветеринарно-санітарна експертиза»
Лихошва Єлизавета,
викладач кафедри загальної екології, радіобіології та БЖД
доцент Бондар Ю.О.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook