ННІ неперервної освіти і туризму: школярі Київщини завітали на День відкритих дверей

10 листопада 2023 року

     09 листопада 2023 року Національний університет біоресурсів і природокористування України гостинно відкрив свої двері для майбутніх студентів. Кожен підрозділ університету зустрічав дітей, які облюбували ту чи іншу спеціальність. Науково-педагогічні працівники Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму гостинно зустрічали учнів шкіл, ліцеїв, гімназій, батьків та вчителів. Звідусіль з’їжджалися автобуси та йшли майбутні вступники.

  Цьогоріч День відкритих дверей передбачав 2 формати зустрічей: очну та дистанційну, щоб незважаючи на обставини, всі мали можливість ознайомитися з роботою кафедр інституту, дізнатися більше про навчання, можливості та перспективи працевлаштування.

  У Гербовій залі 3 корпусу НУБіП України гостей радушно зустрічали викладачі кафедр ННІ, щоб презентувати спеціальності «Публічне управління та адміністрування»«Готельно-ресторанна справа», «Туризм і рекреація» та взяти з собою інформаційні матеріали. Дбаючи про майбутніх студентів, кафедри завчасно виготовили буклети з корисною інформацією про спеціальність та можливості майбутнього працевлаштування.

  Директор ННІ неперервної освіти і туризму Іван Гриценко привітав школярів та їх батьків, вчителів, які завітали на День відкритих дверей до університету офлайн і тих, які приєдналися цього дня онлайн. Директор акцентував увагу на тому, що НУБіП України – університет, що входить у міжнародні рейтинги кращих закладів освіти. НУБіП акредитовано за міжнародною системою менеджменту якості ISO 9001-2015 у галузях: освітня та наукова діяльність. Іван Сергійович також розповів про особливості вступної кампанії–2024, наголосив на конкурентних перевагах спеціальностей та програм ННІ неперервної освіти і туризму, які в комплексі забезпечують підготовку висококваліфікованих фахівців для всіх сфер життєдіяльності суспільства. Особливо детально директор розповів про місця та посади працевлаштування, після отримання тої чи іншої спеціальності, та наголосив, що інститут постійно працює над розширенням співпраці з роботодавцями, щоб студенти після навчання відразу могли працевлаштуватися за здобутою спеціальністю.

  Завідувачі кафедр та науково-педагогічні працівники ННІ неперервної освіти і туризму провели для гостей, які прибули на День відкритих дверей офлайн, екскурсію корпусом та лабораторіями. Гості побачили, що лабораторії інституту облаштовані мультимедійним обладнанням, мають сучасну матеріально-технічну базу, оснащені приладами європейської якості та інструментами, необхідними для проведення практичних занять.
  У ході зустрічей офлайн і онлайн завідувачі та викладачі кафедр презентували гостям спеціальності й освітні програми, навчальні та наукові досягнення, можливості та перспективи навчання.
  Однією зі спеціальностей ННІ неперервної освіти і туризму є «Публічне управління та адміністрування», яку представив в. о. завідувача кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва Сергій Приліпко. Він підкреслив, що ця освітня програма забезпечує всі необхідні знання та навички, потрібні для того, щоб успішно пройти конкурс на зайняття посад державної служби. Студенти цієї спеціальності мають можливість пройти стажування в міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади, а після отримання диплому бакалавра працевлаштуватися в органах влади.

  Кафедру готельно-ресторанної справи та туризму представили її завідувач Світлана Мельниченко, гарант ОП «Готельно-ресторанний бізнес» Лариса Гопкало, професор кафедри Валентина Бандура, які ознайомили учасників зустрічі з актуальністю підготовки фахівців, які здатні: вирішувати завдання з організації і ведення господарської діяльності; визначати перспективи розвитку суб’єктів готельно-ресторанного бізнесу; розробляти, просувати та організовувати споживання послуг для різних сегментів споживачів; забезпечувати ефективну діяльність в готельно-ресторанному бізнесі, у тому числі в оселях сільського зеленого туризму, як перспективного напряму бізнесу в Україні. Привернули увагу учасників Дня відкритих дверей до тісного співробітництва кафедри з туроператорами та туристичними агенціями. Це надзвичайно важливо, адже туристичний бізнес в Україні буде стрімко розвиватися. Як тільки дозволять безпекові умови, мільйони іноземців ринуть подивитися на країну, в якій живуть найміцніші люди в світі, незламні українці! Розуміючи ці тенденції, надзвичайно затребуваними будуть фахівці туристичного й готельно-ресторанного бізнесу.
  Заступник директора ННІ Тереза Микицей підкреслила, що перевагою навчання в ННІ неперервної освіти і туризму є можливість протягом всіх років навчання в бакалавраті вивчати іноземні мови.

  Про студентське життя, переваги навчання та можливості творчого й спортивного розвитку розповіла Олена Сіленко, голова Сенату ННІ неперервної освіти і туризму. Студенти забезпечені гуртожитком, гарними умовами проживання, мають цікаве різноманітне студентське життя – спортивні секції, творчі і мистецькі колективи, наукові гуртки, клуби за інтересами.

  У заключному слові директор ННІ неперервної освіти і туризму Іван Гриценко побажав майбутнім абітурієнтам вдалого написання мотиваційного листа, віри в стійкість Збройних сил України та перемогу, вміння чітко визначати ту життєву дорогу, по якій плануєте йти, щоб професійно зростати.
  Переконані, що ця зустріч допомогла школярам, які доєдналися до Дня відкритих дверей офлайн, поповнити скарбничку вражень, отримати позитивні емоції, краще зрозуміти, яким буде навчання в університеті та інституті зокрема. А школярів, які доєдналися онлайн, запрошуємо відвідати ННІ неперервної освіти і туризму, наживо поспілкуватися зі студентами та викладачами, щоб дізнатися більше про майбутню професію і зробити правильний вибір.

  Дякуємо усім, хто долучився до організації заходу – директорам, завідувачам, вчителям шкіл, ліцеїв, гімназій за активну позицію та плідну співпрацю. Разом до Перемоги!

 

Людмила Горбата,
доцент кафедри публічного
управління, менеджменту інноваційної
діяльності та дорадництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook