Профорієнтаційна робота студентів екологів 3 курсу 3 групи спільно з педагогами кафедри екології агросфери та екологічного контролю

14 листопада 2023, 11:30

Проведення профорієнтаційної роботи є важливою складовою для поширення престижу університету, його основних переваг серед інших вишів, та продемонструвати власні захоплення від навчання в НУБіП України.

З цією метою деякі студенти екологи 3 курсу 3 групи вирушили до власних закладів середньої освіти, де саме і отримували атестат про закінчення даного закладу. Спільно із куратором групи Вітою Петрівною Строкаль були розроблені роздаткові матеріали, а також презентація щодо основних переваг навчання в НУБіП України, активного проведення студентського життя, вимог до вступу, зокрема про основні переваги відвідування підготовчих курсів в університеті та складання олімпіад з предметів які входять до складу НМТ та ЗНО.
Студентка Влада Сергіївна Бровченко 27 жовтня 2023 року спільно із куратором своєї групи Вітою Петрівною Строкаль відвідала Броварську спеціалізовану школу І-Ш ступенів № 5 імені Василя Стуса Броварської міської ради Броварського району Київської області. Дякуючи теплому прийому адміністрації школи, Влада Сергіївна виступила перед учнями 11 класу, демонструючи власні захоплення від навчання, розповідаючи про активне студентське та культурне життя на базі університету, активні наукові експедиції з ландшафтних та водно-екологічних досліджень в яких вона була залучена, групові виїзні культурно-просвітницькі заходи для зміцнення колективізму в групі.  Вона розповіла учням про теперішні виклики які стоять перед людством, про вплив війни на довкілля і про вчені російськими військами «екологічні злочини» проти природи України. Влада Сергіївна підкреслила вагомість професії «Екологія» в умовах повномасштабної російсько-української війни. Також до дискусій, які виникли під час презентації між учнями та студенткою університету, долучилася Віта Петрівна, яка навела конкретні приклади впливу війни на стан природних ресурсів, розповіла про теперішні проблеми із доступом до якісної води, із збереженням рідкісних видів флори та фауни півдня країни, а також про те що країні потрібні активні та зацікавлені майбутні фахівці-екологи.
Самойленко Валентина Володимирівна 3 листопада 2023 року виступила перед учнями Великовікнинського ліцею Вишнівецької селищної ради Кременецького району Тернопільської області. Перед учнями вона розповіла про вагомість спеціальності «Екологія» та її актуальність в нинішніх реаліях, позитивні моменти власного студентського життя, вимоги до проходження підготовчих курсів в університеті і наголосила на тому, що при успішному складанні трьох предметів, майбутнім абітурієнтам надаватимуться додаткові бали до НМТ. Валентина Володимирівна роздала роздатковий матеріал, відповіла на всі запитання учнів, запросила всіх охочих приєднатися до колективу екологів в НУБіП України, адже педагогічний колектив, який готує фахівців з даної спеціальності є креативним, інтелектуально розвинутим та є справжніми фахівцями й науковцями.
Студентка Катерина Олександрівна Махлай відвідала 10 листопада  2023 року ЗОШ І-ІІІ ступенів Дарницького району м. Київ. Вона розповіла про університету, його наукові здобутки та найвищий рейтинг серед інших вишів України, основні переваги навчання саме в НУБіП України, вагоме навчально-методичне забезпечення лекційного та практичного матеріалу та інноваційне наукове забезпечення лабораторій університету. На власному прикладі показала культурне життя в університеті, розповіла про власні враження від участі в наукових експедиціях, які організовуються в університеті. Безперечно, навчаючись на спеціальності «Екологія», вона підкреслила вагомість даної спеціальності та розповіла про основні екологічні злочини проти природи, які на даний час уже зафіксовані офіційно Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України. В ході презентації виникла активна дискусія між учнями та студенткою, про що свідчить зацікавленість учнів.
Студенти екологи 3 курсу 3 групи й надалі продовжуватимуть спільну працю разом із колективом кафедри екології агросфери та екологічного контролю щодо залучення да лав університету активних, цілеспрямованих, творчих абітурієнтів, які мають бажання доєднатися до команди та спільно вирішувати екологічні проблеми, які стоять перед країною.
Робота продовжується …
 
В.П. Строкаль,
куратор студентів 3 курсу 3 групи
спеціальності 101 Екологія,
доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю

 


Відео фрагмент проведення профорієнтаційної роботи
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook