«Тиждень філософії» стартував з подорожі у світ ораторського мистецтва

14 листопада 2023 року

«Заговори, щоб я тебе побачив»
Сократ

 З понеділка, 13 листопада 2023 рокукафедра філософії та міжнародної комунікації НУБіП України проводить «Тиждень філософії», присвячений відзначенню Всесвітнього дня філософії. Свято започатковане ЮНЕСКО у 2002 році як Міжнародний день філософії, з 2005-го на 33-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО отримало назву Всесвітнього. Всесвітній день філософії відзначається у понад 70-ти країнах-членах ЮНЕСКО.
 Головна мета цього дійства – привернути увагу світової спільноти до глобальних соціокультурних перетворень, долучити людство до багатовікової філософської спадщини, відкрити можливості для нових ідей, а також стимулювати мислителів та громадськість до обговорення сучасних викликів соціуму, спільно працювати над створенням суспільства, в якому з повагою та терпимістю ставляться один до одного.
«Тиждень філософії» було розпочато з проведення науково-практичного семінару «Мистецтво бути оратором».

  Захід відбувся в очно-дистанційному форматі, й до його роботи долучилося понад 60 учасників.
 Мета заходу – розвиток нормативних мовленнєвих умінь і комунікативних навичок студентів, зокрема, підготовка та аналіз (самоаналіз) публічних виступів й використання прийомів вербальної та невербальної комунікації. Для успіху в сучасному світі потрібно вміти представляти себе і свої ідеї, отже важливим інструментом для цього є вміння говорити.

  
 З вітальним словом до учасників семінару звернулися декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька та завідувач кафедри філософії та міжнародної комунікації Валентина Культенко, які зазначили, що навички ефективного спілкування відкривають шлях до успішної кар'єри та особистісного розвитку.


 Модератором заходу була асистент кафедри філософії та міжнародної комунікації Вікторія Шеховцова-Бурянова, яка презентувала доповідь «Мистецтво бути оратором».

  

 Доповідачкою було детально розглянуто етапи написання промови та підготовки до виступу, принципи побудови ефективного публічного виступ, взаємодію оратора з аудиторією та правила жестикуляції під час публічного виступу. Вікторія Шеховцова-Бурянова акцентувала увагу на важливості використання жестів для підкреслення ідей.

 Студенти взяли участь у практичних вправах для вдосконалення своїх ораторських навичок, а саме: читали вправи для розвитку дикції, презентували промови з використанням пауз та жестів для підсилення враження. Також студентам були запропоновані завдання для формування стресостійкості під час виступу.

  

  

 Цей захід виявився не лише корисним, але й надихаючим для всіх учасників. Покращення ораторських навичок — це шлях до нових можливостей та особистого зростання.


 Дякуємо всім, хто долучився до заходу, а найбільше нашим студентам гуманітарно-педагогічного та агробіологічного факультетів, які активно й весело прокачували свої навички ораторства та ефективної комунікації.

Бажаємо учасникам заходу безмежної впевненості та успіхів у подальших виступах та презентаціях!

 

Вікторія Шеховцова-Бурянова,
асистент кафедри філософії
та міжнародної комунікації

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook