Фестиваль постерних презентацій відбувся!

14 листопада 2023 року
НУБіП України

      На базі НУБіП України кафедрою журналістики та мовної комунікації відбулася науково-практична конференція молодих науковців «Світ у медіа, медіа у світі: тенденції і перспективи», родзинкою якої став Фестиваль постерних презентацій.

З метою популяризації науки серед молоді 13 листопада 2023 року кафедрою журналістики та мовної комунікації було проведено науково-практичну конференцію молодих науковців «Світ у медіа, медіа у світі: тенденції і перспективи», до якої долучились студенти всіх курсів спеціальності «Журналістика». Проведення заходу ініціювала в.о. завідувача кафедри журналістики та мовної комунікації, доктор філологічних наук, професор Марина Навальна. Вона виступила зі вступним словом, у якому привітала присутніх і побажала учасникам плідної праці.

Команда організаторів, а це – магістри журналістики другого року навчання, потужно стартували, підготувавши постерні презентації, щоб показати науку не тільки важливою, а й цікавою.

Першою презентувала свою доповідь Олена Бойко. Студентка досліджувала тему «Розважальні програми українського телепростору та їх вплив на молодь», в рамках якої було проведено опитування серед студентів 2 курсу спеціальності «Журналістика» та 3 курсу спеціальності «Міжнародні відносини» щодо ставлення молоді до розважального жанру. Виступ Олени прокоментувала проф. кафедри журналістики та мовної комунікації Світлана Харченко, яка наголосила, що студентка успішно зреалізувала поставлені перед нею завдання, а також додала: «для того, щоб ще цікавіше розкрити досліджувані у роботі питання, інколи елементарно не вистачає обсягу наукової роботи, оскільки існують певні обмеження».

Анастасія Старченкова презентувала тему «Особливості PR-забезпечення політичної діяльності під час виборів», аргументувавши актуальність даної теми рядом причин: зростанням важливості PR у політиці; впливом соціальних наук; конкурентністю виборчих протистоянь; активною участю громадськості тощо.

Тетяна Федорчук у своїй доповіді розкрила тему «Вплив онлайн-видань на формування політичної свідомості населення», в якій зауважила, що основний вплив онлайн-видань на політичну свідомість особистості полягає у маніпулюванні; Ірина Градищук виступила з доповіддю «Теорія медіаосвіти як засіб формування «критичного мислення».

    

На заході були презентовані й інші актуальні теми: «Блогерська сфера і її вплив на сучасні воєнні події в Україні» (виконавець Анна Комарова); «Комунікативні складники психологічної / інформаційної війни» (виконавець Катерина Мельник) та інші.

    

Дякуємо всім, хто долучився до заходу, хто доклав зусиль, аби наш Фестиваль постерних презентацій відбувся так круто!

Олена Бойко, здобувачка 2 курсу
магістратури спеціальності 061 «Журналістика»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook