Виїзний семінар по сільському зеленому туризму в Трускавці

19 березня 2015 року
м. Трускавець

Кафедрою аграрного консалтингу та сервісу ННІ післядипломної освіти НУБіП України разом із ГО «Спілка розвитку сільського зеленого туризму в Україні» з 2 по 13 березня 2015 було проведено виїзний семінар підвищення кваліфікації представників місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, громадських організацій, власників особистих селянських та фермерських господарств з сільського зеленого туризму.  Семінар було проведено за ініціативи Стрийського товариства бджолярів (м. Стрий Львівська область)  та за підтримки Трускавецької міської Ради, яка надала для проведення семінару чудовий конференц-зал («Народний Дім»), що розташований  в самому центрі міста.

В програмі семінару розглядалися актуальні питання становлення та розвитку сільського туризму в світі та в Україні, нормативно-правової  бази, економічних, соціальних та екологічних аспектів сільського зеленого туризму, а також питання категоризації та сертифікації, кадрового забезпечення об’єктів сільського зеленого туризму та ролі дорадництва у підготовці кваліфікованих власників агросадиб та садиб пасічників. Особливу зацікавленість у місцевої громади бджолярів викликала інформація про можливості та перспективи розвитку в карпатському регіоні апітуризму, а також питання якості продуктів бджільництва та апітерапії.

В проведенні семінару брали участь: завідувач  кафедри аграрного консалтингу та сервісу Кальна-Дубінюк Т.П., доценти кафедри Рибак Л.Х, Кудінова І.П.,  старший викладач Локутова О.А., асистенти Сокол Л.М. та Бесчасна М.В. а також представник ГО «Спілка розвитку сільського зеленого туризму в Україні».

Семінар пройшов в теплій  дружній атмосфері у вигляді активного діалогу лекторів із слухачами. Наприкінці семінару активістами місцевої громади було організовано екскурсію на масштабне будівництво етнографічного хутору «Петрів хутір» в м. Стебник, де за проектом мають проходити етнографічні фестивалі, ярмарки, майстер-класи та буде створена можливість для родинного відпочинку з рибалкою та рекреацією в апіхатках тощо.

По закінченню семінару слухачі отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка.

Від місцевої громади бджолярів надійшла пропозиція створення «Екологічного Кодексу України», адже питання збереження навколишнього середовища для пасічників є найактуальнішим.

Також особливу зацікавленість слухачів викликала інформація про НУБіП України та  можливість отримання другої вищої освіти в стінах нашого університету.

  

Локутова О.А.

к. с.-г. н., старший викладач

 кафедри аграрного консалтингу та сервісу


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook