СЕКЦІЙНЕ ЗАСІДАННЯ «Технології обробки даних та розробки програмних систем»

15 листопада 2023 року

В рамках 11-ї Міжнародної науково-практичної конференції "Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні 2023" відбулось засідання секції «Технології обробки даних та розробки програмних систем». Секція була організована та проводилася силами науково-педагогічних працівників кафедри комп’ютерних наук.

Віктор Кириченко, доцент кафедри, к. ф.-мат. наук, представив доповідь на тему «Застосування дискретних динамічних систем для захисту даних в телекомунікаційних каналах». У доповіді було представлено алгоритм кодування будь-якого числа в одному байті (8-ма бітами). Проблема, яка розглянута, особливо актуальна в наш воєнний час.



Старший викладач Світлана Василюк вже чимало років займається дослідженням властивості полімерів. Її доповідь була присвячена розподілу електронного заряду в поліметинах. І хоча ця тема стосується науки, пов’язаної з теоретичною фізикою, власне, моделювання процесів цікаво спеціалістам з комп’ютерних наук.


Наш воїн, Олексій Степанов, представив доповідь на тему «Нові технології покращення безпеки інформаційних систем постквантової ери. Разом з професором кафедри, д.т.н., Володимиром Хиленком вони запропонували спеціальні методи розрахунку матриць, на основі яких і може бути реалізований захист інформації.


Зацікавила усіх доповідь старшого викладача кафедри Георгія Бородкіна «Сучасні технології створення програмного забезпечення відповідно до рекомендацій SWEBOK». Дуже скоро ми будемо проходити акредитацію спеціальності «Інженерія програмного забезпечення». І аналіз таких рекомендацій заслуговує особливої уваги.

Доповіді, що пролунали, викликали зацікавленість у всіх присутніх. Студенти нашої кафедри, сподіваємось, будуть працювати за визначеними напрямками.


Керівник секції, Белла Голуб

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook