Студенти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» завершують вивчення дисципліни «Технології програмування баз даних»

15 листопада 2023, 15:40

Осінній семестр 2023-2024 навчального року добігає кінця. Час розпочати підводити підсумки. В рамках вивчення дисципліни «Технології програмування баз даних» студентами 3-го курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» вивчалась СУБД PostgreSQL. Їм було запропоновано розробити проєкт з моніторингу якості атмосферного повітря.


Студенти виконували лабораторні роботи, в межах яких розроблювали базу даних, імпортували інформацію з файлів з реальними даними, отриманими зі станцій, що вимірюють різні параметри повітря. Надалі студенти мали розробити програмний застосунок, який б дозволив передивлятися інформацію, аналізувати її як у табличному, так і у графічному виглядах.

Ми не обмежували студентів в інструментарії для розробки програмного застосунку. Це могли бути і програми на локальних комп’ютерах, і веб застосунки. Це могли бути програми, розроблені мовою С#, Python, C++, Java, Java Script тощо. Задля того, щоб студенти віднеслися до розробки не як для окремих лабораторних робіт, їм було запропоновано захистити повний проєкт.


Першими захищали свій проєкт Роман Плетюк, Тарас Стахнюк, Артем Опря, Ігор Синяєв, Вадим Архіпов, Андрій Дейнеко, Іван Арцибарський, Микита Пурхало, Сергій Іллєнко.


В реалізації кожного проєкту була своя родзинка, свої рішення. Було запропоновано представлення станцій на Google картах, створення та використання шаблону бази даних, табличного простору. В усіх проєктах для візуалізації даних була використана платформа Power BI, яка була інтегрована у розроблений застосунок. Також був проведений порівняльний аналіз генератора звітів Report View та цієї платформи. Студенти підійшли до виконання проєктів творчо і грамотно. Пишаємось ними, та бажаємо успішного завершення цього семестру і досягнення усіх поставлених цілей.

Белла Голуб, завідувачка кафедри КН

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook