Завершальні кроки на шляху до успіху. Постерна конференція магістрів агробіологічного факультету

15 листопада 2023 року
   Ось і вийшли на фінішну пряму магістри 2-го року агробіологічного факультету. Залишились останні кроки до здобуття ОС «Магістр».

   Магістри плідно працювали впродовж усього терміну навчання, пройшли виробничу практику в різних куточках мальовничої України, на основі своїх досліджень написали дипломні роботи, «спойлер» яких відбувся 9 листопада на Постерній конференції агробіологічного факультету за двома спеціальностями: 201 "Агрономія" та 203 "Садівництво та виноградарство" за п'ятьма освітньо-професійними програмами.

   Постерні доповіді наукових робіт магістрів ОП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві»  та ОП "Агрохімія та грунтознавство" були унікальними і заслуговували на увагу аудиторії, адже актуальність роботи не викликає сумніву. На заході були представлені матеріали дистанційного моніторингу сільськогосподарських культур, інноваційні підходи до діагностики живлення рослин, моделювання живлення рослин, диференційованого внесення добрив в умовах точного землеробства, спектральних агрохімічних досліджень ґрунтів. Не оминули доповідачі і питання дослідження нових видів, форм і способів внесення спеціальних агрохімічних продуктів в сучасному агровиробництві, вся вищезазначена інформація для публічного доступу розміщення на сторінці кафедри за посиланням https://nubip.edu.ua/node/101612.

 

   Магістри ОП «Селекція і генетика сільськогосподарських культур» на постерній конференції продемонстрували свої глибокі знання в сфері селекції та насінництва. Їх наукові дослідження проходили як на виробництві в насіннєвих компаніях, так і в науково-дослідних установах України. Не новою, але досить унікальною була тема селекції  лаванди вузьколистої. Вражаючою була тема прискореної селекції ріпаку, що дає змогу отримати до 6 поколінь за рік. Загалом кожна робота молодих селекціонерів заслуговувала на увагу та була причиною активних дискусій.

   Під час постерної конференції магістри ОП "Садівництво та виноградарство" надали обґрунтування тем своїх робіт, ознайомили з методами досліджень, рекомендаціями виробництву та висновками. Тематика робіт охоплювала широке коло питань. Так, майбутні фахівці продемонстрували результати досліджень у таких напрямах як: «Ріст і плодоношення лохини в умовах Київської області», «Вплив строків сівби на надходження та врожайність редьки дайкон в Лісостепу України», «Адаптивність сортів суниці в умовах Київщини», «Конвеєрне вирощування васильків справжніх (Ocimum basilicum L.)» тощо.

   А от теми постерних доповідей магістрів ОП "Агрономія" охопили найрізноманітніші напрямки агрономії: від покращення елементів технологій вирощування традиційних і нішевих сільськогосподарських культур, впливу окремих факторів на елементи продуктивності рослин до технологій післязбиральної доробки продукції рослинництва та впливу особливостей зберігання на її якість (nubip.edu.ua/node/137150nubip.edu.ua/node/137276nubip.edu.ua/node/137034).

Постерна конференція на агробіологічному факультеті пройшла на славу.

Бажаємо всім магістрам успіху, професійних здобутків і творчої наснаги. Після постерної конференції ми впевнені, що захист дипломних кваліфікаційних робіт, вони успішно подолають і стануть чудовими фахівцями своєї справи.

Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook