Участь в роботі Міжнародної науково-технічної конференції «МОНІТОРИНГ ДОВКІЛЛЯ, ФОТОГРАММЕТРІЯ, ГЕОІНФОРМАТИКА - СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ», м. Львів

13 листопада 2023, 12:41

8-10 листопада 2023 року у місті Львові відбулась десята Міжнародна науково-технічна конференція «МОНІТОРИНГ ДОВКІЛЛЯ, ФОТОГРАММЕТРІЯ, ГЕОІНФОРМАТИКА СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ». Окрім пленарного засідання на конференції працювало дві секції: 1) Методи і технології геодезії і дистанційного зондування та 2) Моніторинг довкілля, екологія, ГІС та кадастр. Захід присвячено 60-річчю кафедри фотограмметрії та геоінформатики НУ «Львівська політехніка». Серед випускників-магістрів цієї кафедри є і наша викладач – асистент, доктор філософії Примак Лідія Василівна.

Лідія Василівна прийняла участь у роботі другої секції конференції з доповіддю «Геоінформаційне моделювання тематичних наборів геопросторових даних для радіочастотного планування стільникових систем (РПСС)». В своєму дослідженні викладач кафедри уніфіковала структуру тематичного набору геопросторових даних для РПСС та на концептуальному рівні в нотаціях уніфікованої мови моделювання UML розробила концептуальну модель бази геопросторових даних, розробила каталог обʼєктів і атрибутів. Для кожного типу об’єктів запропонувала тип просторової локалізації, набір атрибутів та додаткові топологічні обмеження, від яких залежить подальша побудова набору геопросторових даних для забезпечення РПТСС тощо.

Богданна Богданівна Заячківська,

асистент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook