Про участь у другій проектній зустрічі TREATY в рамках Ініціативи EIT HEI «Розбудова інноваційного потенціалу вищої освіти»

16 листопада 2023 року
   В період з 7 по 8 листопада 2023 року проходила дводенна друга проектна зустріч TREATY в рамках Ініціативи EIT HEI «Розбудова інноваційного потенціалу вищої освіти» на базі Кіпрського Інституту (Cyprus Institute, СyI), розташованого у місті Нікосія. Представники механіко-технологічного факультету д.т.н., професор Голуб Геннадій Анатолійович, д.т.н., с.н.с., декан факультету Братішко Вячеслав Вячеславович, к.т.н., доцент Цивенкова Наталія Михайлівна, к.т.н., доцент Шимко Любов Сергіївна, асистент Омаров Іван Сергійович, а також заступник декана з наукової роботи факультету конструювання та дизайну Ромасевич Юрій Олександрович взяли участь у координаційній нараді щодо виконання європейського гранту «Nurturing Deep Tech Talents For Clean And Sustainable Energy Transition», виконавцем якого є НУБіП України.

   Професор Голуб Г.А. та асистент Омаров І.С. безпосередньо відвідали Кіпрський Інститут та активно працювали в рамках зустрічі, представляючи результати роботи, яка виконується за проєктом. Решта учасників зустрічі з НУБіП – працювали у дистанційному форматі.
   Крім НУБіП України та Кіпрського Інституту учасниками проекту також є Данський технічний університет, університет Кастилья-ла-Манча та Грецький інститут розвитку підприємництва.

   Під час наради обговорювалися питання щодо фінансування робіт в рамках гранту, запланований обсяг робіт та календарний план їх виконання, форми звітності тощо.
   Координатор проекту від Датського технічного університету старший науковий співробітник Ahmad Arabkoohsar зробив доповідь про загальні питання виконання проекту, акцентуючи увагу представників кожного університету-виконавця проекту на його завданнях та термінах виконання.
   Maria Constantinou, представниця Кіпрського інституту, доповіла про поточний стан реалізації проєкту та форми звітності по навчальній складовій проєкту.
   Геннадій Голуб коротко розповів про виконання обсягу робіт по робочим пакетам гранту, які закріплені за НУБіП України та презентував Кіпрському інституту підручник Renewable energy in agriculture.
   Досить цікавим було відвідати Platform for Reseach Observation and Technological Applications in Solar energy (PROTЕAS) Кіпрського інституту, де проходять випробування різні системи використання сонячної енергії. 
  Заключний день поїздки був насичений відвідуванням культурних пам’яток та історичних місць міст Нікосії та Ларнаки.
 

 

д.т.н., професор Геннадій ГОЛУБ

  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook