Вітаємо випускників коледжів та технікумів на факультеті аграрного менеджменту: знайомимося, інформуємо щодо вступу та розповідаємо про переваги отримання управлінського фаху

16 листопада 2023 року

16 листопада 2023 року у черговий раз НУБіП України відчинив свої двері для особливої категорії вступників – випускників коледжів і технікумів України. Уже традиційним стало проведення днів відкритих дверей в нашому університеті у два етапи – спочатку ми зустрічаємо майбутніх абітурієнтів – випускників шкіл, ліцеїв та гімназій, а потім – випускників коледжів та технікумів, що дозволяє найкраще донести інформацію про умови вступу та переваги навчання в університеті до кожної з цих категорій вступників, орієнтуючись саме під їх потреби. Для того, щоб якомога більше майбутніх студентів НУБіП України мали можливість долучитися до днів відкритих дверей, формат заходу був змішаний: абітурієнти були залучені і в оффлайн, і в онлайн форматі.

 

Потрібно відмітити, що випускники коледжів та технікумів уже володіють певним набором фахових знань, а обрання місця навчання, факультету та фаху для них найчастіше є свідомим рішенням щодо свого майбутнього.
Всі факультети нашого університету ретельно готувалися до заходу, зокрема, готували експозиції своїх досягнень у третьому адміністративному корпусі університету, щоб якомога краще поінформувати вступників стосовно навчання. Завдяки об’єднаним зусиллям колективу факультету аграрного менеджменту можливим стало представити результати роботи гуртків та поділитися ними з гостями заходу. Як завжди, біля стенду факультету аграрного менеджменту зібралося багато вступників, з якими спілкувалися наші студенти, ділилися досвідом та враженнями від навчання, запрошували та супроводжували до участі у заході на факультеті, який відбувся одразу після загальноуніверситетського.


Починаючи свій виступ, декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук представив гостям заступників декана факультету - Ларису Карпенко та Людмилу Чорненьку, а також присутніх у залі завідувачів кафедр факультету аграрного менеджменту – Миколу Талавирю, Тетяну Балановську, Тетяну Власенко, Валерія Бондаренка.

 

 


Вітаючи вступників на факультеті аграрного менеджменту, декан Анатолій Остапчук передусім наголосив, що проведення таких заходів є можливим тільки завдяки тому, що нас захищають ЗСУ, а також зазначив, що Україну ще ніхто ніколи не зміг здолати і не зможе у майбутньому. Далі декан закликав студентів коледжів та технікумів не переривати навчання, а продовжувати вчитися вже на факультеті аграрного менеджменту: на його думку, не можна зупинятися на отриманні першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, а потрібно рухатися далі і здобувати ступінь магістра, тим більше що на нашому факультеті наявні надзвичайно конкурентоспроможні освітні програми. Також Анатолій Остапчук розповів про активну міжнародну діяльність, доступні програми навчання за кордоном як по Erasmus+, так і за програмами подвійних дипломів. Університет та факультет активно співпрацюють з низкою провідних університетів Європи та світу, а студенти можуть отримати знання і там, і тут. «І чужого научайтесь, і свого не цурайтесь» - цей вислів Великого Кобзаря, який давно став класикою, найточніше відображає можливості навчання за кордоном та в Україні, які доступні студентам факультету аграрного менеджменту.
До речі, факультет аграрного менеджменту є одним з найкращих факультетів в Україні з підготовки управлінців, що підтверджується, зокрема, тим фактом, що у 2021 році наш факультет ввійшов до рейтингів журналу Forbes, про що також нагадав Анатолій Остапчук під час свого виступу.


Про спеціальність менеджмент вступників повідомила завідувач кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Тетяна Балановська, яка розповіла про потужні випускові кафедри факультету, які готують фахівців з менеджменту – кафедру виробничого та інвестиційного менеджменту, кафедру менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського та кафедру адміністративного менеджменту та ЗЕД.

 

 

Завжди цікавою для абітурієнтів є професія маркетолога, а що стосується маркетингу в аграрному секторі, то наш факультет є практично унікальним в Україні. Завідувач кафедри маркетингу і міжнародної торгівлі Валерій Бондаренко закликав вступників до опанування фаху маркетолога та зазначив, що на факультеті зараз багато цікавих пар проводять практики та представники бізнесу.

Абітурієнти завжди охоче слухають представників студентства, оскільки вони можуть «з перших вуст» та об’єктивно розповісти і про навчання, і про студентське життя, і про свої плани на майбутнє, які обов’язково реалізуються. У своїй доповіді голова сенату студентської організації Владислав Косенюк розповів про цікаве студентське життя на факультеті, але зазначив що «навчання – передусім».

На завершення заходу декан Анатолій Остапчук фахово відповів на питання, які виникли у вступників, та побажав всім присутнім мирного неба, висловивши сподівання на нові зустрічі.

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook