Постерна конференція магістрів в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

16 листопада 2023 року

Напередодні захисту випускових магістерських кваліфікаційних робіт, в НУБіП України проходять постерні конференції, на яких здобувачі презентують результати досліджень за обраними темами.
В ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у відповідності до розпорядження проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка, відбулася постерна конференція магістрів 2 року освітньо-професійних програм підготовки за спеціальностями 141 «Електроенергетики, електротехніки та електромеханіки» та 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

 

У своєму вступному слові директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження професор Віктор Каплун відзначив, що магістерська робота є важливою формою самостійної освітньої діяльності магістранта, у процесі роботи над якою він одержує знання, закріплює вміння та набуває навичок проведення наукових досліджень.
На заході була присутня заступник начальника навчального відділу з магістерських програм Олена Колеснікова, яка наголосила на необхідності особистісного розвитку майбутніх спеціалістів, особливо в сфері енергетики і автоматики для майбутньої відбудови країни.

 

 

Студентам важливо було лаконічно і змістовно впродовж декількох хвилин представити основні результати у вигляді підготовленого постера та презентації до нього.

 

Кожна доповідь була унікальною і заслуговувала на увагу, викликаючи жваву наукову дискусію чи навіть оплески аудиторії. Так, наукові дослідження Дарії Новак (науковий керівник професор Каплун В.В.) були пов’язані з аналізом нормативно-правового забезпечення реалізації «розумних» мереж в Україні, Владислава Альчинського (науковий керівник – професор Заблодський М.М.) – розкривали питання розробки електромагнітної системи супроводження горіння пальної повітряно-водно-вуглеводневогазової суміші.

 

 

Магістерська робота Віктора Бадаха (науковий керівник – доцент Петренко А.В.) стосувалась дослідження роботи системи електроживлення лабораторного будинку навчально-дослідного розсадника НУБіП України (м. Київ) з розробкою автономної фотоелектричної станції, Євгеній Банул (науковий керівник – професор Осипенко В.В.) представив розробку охоронної система периметру об’єкту критичної інфраструктури на прикладі РТП 35/10 кВ.

 

Результати досліджень магістрів спонукали до надзвичайно цікавого діалогу як між студентами, так і науково-педагогічними працівниками кафедр. Деякі магістри успішно поєднують навчання та роботу в провідних компаніях, так цікавою була робота Олександра Саєнка (технічний директор ТОВ «Екніс Інжиніринг», науковий керівник – доцент Гай О.В.), за темою «Обґрунтування технічних рішень при проектуванні цифрових підстанцій на прикладі об’єктів «ДТЕК Регіональні розподільчі мережі».

 

 

Також слід відмітити доповіді студентів Владислава Михулі «Підвищення рівня енергоефективності гуртожитку №7 шляхом запровадження концепції «Розумна будівля» (науковий керівник – доцент Радько І.П.), Дмитра Новака «Дослідження та випробування електричних апаратів за допомогою апаратно-програмної випробувальної установки ISA CBA-1000» (науковий керівник – доцент Наливайко В.А.), Дмитра Грипи «Удосконалення системи керування електрообладнанням лінії первинної переробки гречки» (науковий керівник – доцент Червінський Л.С.).

 

 

Студенти спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» чітко і ясно доповідали про результати проведених досліджень при підготовці та написанні магістерської кваліфікаційної роботи, показали високі знання щодо створення математичних й імітаційних моделей об’єктів керування. Цікаві роботи представили магістри Олексій Деркач (тема роботи «Дослідження та вдосконалення комп’ютерно-інтегрованої системи керування температурою у камері охолодження напівфабрикатів із використанням комплексу технічних засобів ОВЕН»), який працював над моделлю камери охолодження напівфабрикатів та Дмитро Котигорошко (тема роботи «Комп’ютерно-інтегрована система керування насосною установкою підвищення тиску на базі КТЗ Siemens»), який працював над моделлю насосної установки підвищення тиску.

 

 Своїми доповідями слухачі магістратури показали достатній рівень знань, здобутих у процесі аудиторного та практичного навчання. Серед нинішніх здобувачів є чимало прізвищ, які пов’язані з партнерами-роботодавцями нашого інституту через дуальну форму навчання, або часткове працевлаштування.
Конференція пройшла в робочій атмосфері. Тож побажаємо студентам успішного захисту магістерських робіт, невичерпної енергії, натхнення, наполегливості, життєвої мудрості та успішного працевлаштування за фахом!


Віталій Лисенко,
Євгеній Антипов,
Олександр Окушко

Завідувачі кафедр
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook