Відзначаємо Всесвітній день філософії:  квест гра для студентів «Подорож у світ філософії»

16 листопада 2023 року

 16 листопада 2023 року  відбувся  захоплюючий інтелектуальний захід для студентів – квест гра «Подорож у світ філософії» в рамках «Тижня філософії» до Всесвітнього дня філософії.
 Метою квест-гри стало висвітлення філософського світоглядного освоєння людиною дійсності, знайоиство з історією виникнення та  розвитком філософських ідей, із філософськими концепціями, основними теоретичними проблемами філософії та її поняттєвим апаратом. Виховання сучасної компетентної особистості на основі гуманістичних ідеалів, національних, демократичних та громадянських цінностей.
Перед початком квесту студентів розділил на 3 команди:

  • 1 команда- Спадкоємці Платона
  • 2 команда- Натурфілософи 
  • 3 команда - Софісти

 З вітальним словом долучились до заходу декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька та заступник декана Наталія Шевченко. Відкриття квесту урочисто відбулося з моменту розрізання стрічки, що символізувало початок події. 


 До учасників квесту звернулась завідувачка кафедри філософії та міжнародної комунікації Валентина Культенко, яка наголосила на важливості вивчення філософії, адже  філософські ідеї формують наше повсякдення, зумовлюють наш вибір, впливають на осмислення себе та свого місця в світі. 


 Модератором та креативним організатором подорожі була асистентка кафедри філософії та міжнародної комунікації Вікторія Шеховцова- Бурянова. Отож, на студентів чекала захоплююча мандрівка та знайомство з історичними постатями,  їх думками та філософськими ідеями. Командам було надано карту з шифром для розв'язання завдань. Кожна станція квесту була пов'язана з історичним етапом формування філософського вчення, що робило подорож унікальною та освітньою. Студенти мандрували, відкриваючи для себе різноманітні «станиці» з завданнями. Після успішного вирішення завдань на кожній станції учасники квесту переходили до наступної, відчуваючи, що кожен перехід — це не лише переміщення від одного завдання до іншого, але й символічна подорож в історії філософії.


 Учасники розпочали свою подорож  з станції  №1 «Знайдіть цитати філософів». Студенти шукали цитати філософів, розшифровуючи їх та визначаючи авторів. Це завдання сприяло зануренню у світ філософської мудрості та вивченню думок видатних філософів. 

 Станція №2 Філософський лабіринт.  Друга станція представляла собою філософський лабіринт, де учасники розв'язували тестові завдання для проходження лабіринту. Це вимагало не лише знань, але й розуміння філософських концепцій.


Станція №3 «Знайдіть  хто з філософів зображений на фото». Третя станція висвітлювала здатність визначити філософів за їх зображенням, що вимагало уваги до деталей та відомостей про видатних представників філософського світу.


 Наступна станція «Філософські задачі». Учасники квесту зіткнулися з завданнями, що вимагали розв'язання складних філософських проблем. Це сприяло розвитку аналітичних та рефлексивних здібностей студентів.


 Останньою станцією була «Відкрийте секрети великих філософів», що вимагала визначення подій з біографій філософів, що додавало елемент гри та загадковості до подорожі.


 Успішне вирішення завдань та переходи між станціями в квесті було символічним кроком в історії філософії. Учасники відчували, що кожен перехід між станціями — це можливість крокувати в ногу з великими філософами минулого та відкривати нові горизонти розуміння світу філософії.


 В кінці квесту всі  учасники отримали солодкі призи з передбаченнями. Філософський квест з філософії виявився неймовірним досвідом для всіх учасників. Особливо слід відмітити студентів гуманітарно-педагогічного факультету (спеціальностей “Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії”, “Філологія”), ННІ енергетики і автоматики. В грі взяли участь також і наші гості з коледжів та технікумів, які завітали в університет на День відкритих дверей та спробували себе в якості майбутніх студентів.  Знайомство та спілкування проходило у щирій та невимушеній атмосфері. 


 Подорож у світ філософії не лише розширила знання студентів, абітурієнтів у галузі філософії, але забезпечила всім учасникам позитивні емоції та веселощі. Таким чином, квест-гра «Подорож у світ філософії» стала вдалою ініціативою, яка не лише привернула увагу до філософії, але й надихнула студентів, абітурієнтів на дослідження глибин мислення та розуміння філософських ідей.

Вікторія Шеховцова Бурянова,
асистент кафедри філософії та міжнародної комунікації

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook