Онлайн-зустріч до Дня ГІС з студентами Рівненського фахового коледжу НУБіП України

17 листопада 2023, 15:00

З нагоди дня ГІС, який міжнародна спільнота у 2023 році відзначала 15-го листопада, викладачі кафедри геоінформатики та аерокосмічних досліджень Землі поспілкувались з викладачами та студентами земельно-правового відділення Рівненського фахового коледжу НУБіП України.

16.11.2023 під час онлайн-зустрічі студенти та викладачі коледжу мали змогу поспілкуватись з асистентом кафедри, доктором філософії Примак Лідією Василівною. Викладач геоінформатики кафедри дала роз’яснення молоді, чому саме геоінформаційні системи є позиційним бекграундом будь-якої галузі економіки та функціонально присутні в тій чи іншій мірі на сторінках Вікіпедії, у відео динаміки війни з росією, при плануванні коротших маршрутів, кращого розміщення супермаркетів, станцій стільникових мереж тощо.

Лідія Василівна показала студентам коледжу приклади навчальних лабораторних робіт з геоінформатики, починаючи від знайомства з геопросторовими даними та закінчуючи складними підключеннями до бази геопросторових даних на мові запитів SQL. Розповіла про широкі перспективи професії ГІС-аналітика як в Україні сучасності та післявоєнного відновлення так і за кордоном, де хороший спеціаліст нашої галузі є затребуваним інженером як в державних так і в приватних установах.

М.М. Величко,

старший лаборант кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook