Академічна сила духу: захисти магістерських робіт на факультеті землевпорядкування НУБіП тривають, незважаючи на виклики воєнного стану

19 листопада 2023 року
факультет землевпорядкування
  Національний університет біоресурсів і природокористування України вкотре підтверджує свою принциповість, твердість і незламність академічного духу. Попри безпрецедентні виклики воєнного стану, протягом листопада 2023 року, більшість магістрів університету завершують своє навчання і представляють результати своїх магістерських досліджень перед екзаменаційними комісіями. Так, протягом 17-24 листопада 2023 року на факультеті землевпорядкування триватимуть захисти кваліфікаційних магістерських робіт для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» денної та заочної форм навчання за спеціальністю 193 «Геодезія та земелустрій».

  Вже другий рік поспіль захисти магістерських робіт в університеті відбуваються за умов воєнного стану. Але й цього року це не стало перешкодою для 87 магістрів (68 денної і 19 заочної форми навчання), які бажають представити перед екзаменаційною комісією результати своєї півторарічної роботи. Екзаменаційну комісію у 2023-2024 навчальному році очолює завідувач кафедри землевпорядного проектування, професор Андрій Мартин. До складу також увійшли завідувач кафедри геодезії та картографії, професор Іван Ковальчук, декан факультету землевпорядкування, професор Тарас Євсюков, завідувач кафедри управління земельними ресурсами, професор Ольга Дорош.

  Необхідно наголосити, що захисти тривають з дотриманням правил безпеки в умовах воєнного стану, а всі етапи роботи над магістерським дослідженням відображено на офіційному сайті у портфоліо здобувачів другого рівня вищої освіти (https://nubip.edu.ua/node/64621). До роботи екзаменаційної комісії також доєдналися колеги із Львівського національного університету природокористування – завідувач кафедри земельного кадастру Руслана Таратула, а також в.о. завідувача кафедри геодезії і геоінформатики Роман Ступень.
  Магістри презентували напрацьовані результати роботи. Теми досліджень були актуальними та змістовними. Зокрема, Інна Чеботарьова під керівництвом професора Івана Ковальчука презентувала роботу на тему «Картографічне моделювання змін стану компонентів навколишнього середовища Рівненської області». Комісія зазначила актуальність дослідження для майбутнього землеустрою і картографічної діяльності. У магістерському дослідженні Владислави Авдєєнко (науковий керівник – доцент Людмила Кольоса) досліджено питання землевпорядного забезпечення вибору та формування земельних ділянок для альтернативних джерел енергії (на прикладі сонячної електростанції). У роботі Івана Дзензерського досліджувалося питання геодезичного моніторингу при формування міського землекористування (на прикладі міста Києва).

 

  Інтелектуальна енергія здобувачів, незважаючи на складнощі воєнного стану, особливо відчувалася. Результати, представлені магістрами, залишили позитивні враження у членів екзаменаційної комісії. Надзвичайно приємно спостерігати за майстерністю здобувачів ведення професійної дискусії та доведення своєї позиції з точки зору фахівця.
  Перші дні захистів пройшли цікаво, організовано та насичено. Було багато запитань від членів комісії, на які здобувачі дали вичерпні відповіді. Завершить роботу екзаменаційна комісія з підсумкової атестації здобувачів освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» 24 листопада 2023 року. А вручення омріяних дипломів магістрів заплановано на 30 листопада 2023 року.

         Бажаємо здобувачам освітнього ступеня «Магістр» успіхів у подальшій професійній кар’єрі!

 

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook