Український внесок в навчання китайських студентів

21 листопада 2023 року

Ось підійшов до завершення лабораторний практикум з неорганічної хімії для студентів спеціальностей «Biotechnology and Bioengennering» та «Animan sciences»в університеті м. Ліньї.

 

І хоча китайські студенти мають достатньо ґрунтовні теоретичні знання з хімії, досвід проведення лабораторних експериментів в них був майже відсутній. Тому за цей місяць нам вдалося запустити навчальну лабораторію, а студенти змогли практично дослідити процеси електролітичної дисоціації та гідролізу, навчилися калібрувати та працювати з професійним рН-метром, проаналізували  фактори, що впливають на перебіг реакцій окиснення-відновлення, а також дослідили процеси комплексотворення та навчилися готувати розчини з відомою концентрацією.


Треба відмітити , як старанно та ретельно китайські студенти проводили усі досліди, і з їх захоплення занурювалися у неймовірний світ хімічної науки.


Отже, на мою думку, перші кроки нашої співпраці закладено успіщно, і в подальшому нас очікують зустрічі з вмотивованими китайськими студентами під час вивчення інших хімічних дисциплін.


І наостанок хотілось би поділитися відео, яке змонтували майбутні китайські біотехнологи:

 

 

Ольга Кравченко,

доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook