Ректорат: організоване завершення навчального року та успішний аудит системи управління якістю освітнього процесу

22 листопада 2023 року

 

 

21 листопада 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату.

 

 

  Начальник навчального відділу Ярослав Рудик презентував проєкт графіку освітнього процесу на другий семестр 2023-2024 навчального року. Найголовніше – продовжити взятий курс на постійне підвищення якості. І тут важливу роль відіграє формат навчання. Сьогоднішня ситуація дозволяє прогнозувати і планувати, що з 5 лютого всі курси розпочнуть семестр очно. Далі – залежно від ситуації можливі ротації по курсах на дистанційну форму. Запропонований проект буде розглянутий вченою радою 22 листопада.

  Також Ярослав Рудик проінформував ректорат про перебіг захистів магістерських робіт та графік вручення дипломів випускникам. Таких в університеті 2850 осіб. Акцентовано увагу на процедуру виселення з гуртожитків тих, хто там проживає – кімнати мають бути здані в належному стані. Особливістю завершення навчання та отримання диплома магістра є також зміна місця реєстрації (з тимчасової в гуртожитку на постійне за місцем проживання) та зняття з військового обліку як у підрозділів військової мобілізації та співпраці зі Збройними Силами України, так і в РТЦК та СП.
  Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша представив грунтовний аналіз виконання стратегічної програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива 2025» у поточному році. Також сформований план, який передбачає понад одну тисячу заходів і активностей, реалізації програми в наступному році. Ректорат запропонував вченій раді розглянути ці два документи та затвердити їх.

Про діяльність Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК доповіла директор Валентина Корнієнко. Наразі лабораторія долучена до виконання досліджень у межах проектів GEF-UNIDO, SmartAgro, Kernza, наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС, американського проекту по якості грунтів, державних випробувань пестицидів та агрохімікатів тощо. Колектив має й певні напрацювання на наступний рік – участь в експертній підтримці правоохоронних органів, розробці і впровадженні нових методик досліджень, розширення співпраці з компаніями по дослідженням безпечності пестицидів та хімікатів, дослідження впливу військової агресії росії на довкілля.

  Про результати проведення внутрішніх аудитів у структурних підрозділах доповіла начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Юлія Слива. Всі підрозділи, яких стосувався аудит, отримали високі оцінки. Разом з тим, певної уніфікації та упорядкування потребує деяка документація. Ректорат взяв до відома звіт та доручив керівникам підрозділів усунути невідповідності та оновити, де треба створити, необхідні документи.

 

  Начальник планово-фінансового відділу Тетяна Костюк проінформувала ректорат про надходження заяв про бажання взяти в оренду частину нерухомого майна університету, які були відхилені через використання його службою закладів харчування.

 

  Проректори з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, науково-педагогічної діяльності та розвитку Сергій Кваша, навчально-науково-виробничої діяльності та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко, начальник планово-фінансового відділу Тетяна Костюк, керівник відділу міжнародної діяльності Володимир Афанасенко представили план роботи підрозділів на грудень. Учений секретар Оксана Барановська презентувала узагальнений план, який буде розміщений на офіційному сайті університету.

  Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко закцентував на важливих контрольних питаннях. Кожен керівник має бути прикладом для своїх підлеглих. Під особистим контролем декана і директора – захисти магістерських робіт. Наближається грудень і відповідна звітна кампанія. Під час грудня-січня слід сфокусуватися а глибинній профорієнтаційній роботі.

 

Пресслужба

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook