Здобувачі вищої освіти ОП «Педагогіка вищої школи» і «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» захистили магістерські роботи

22 листопада 2023 року

Здобувачі вищої освіти спеціальності 011 "Освітні, педагогічні науки", освітньо-професійних програм «Педагогіка вищої школи» і «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» захистили магістерські роботи.

Перед початком захисту робіт з вітальним словом до здобувачів звернувся заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Ігор Михайлович Буцик. Він зачитав наказ, а також представив комісію, що працювала у складі доктора педагогічних наук, доцента Яшник Світлани Валеріївни (голова), Руслана Васильовича Сопівника, Олександра Володимировича Кучая, Сергія Олеговича Кубіцького (члени комісії) та побажав усім випускникам наснаги та успіху у захисті наукових робіт.

На захисті був представлений широкий спектр досліджуваних проблем. Це і культурологічні засади формування інформаційної компетентності майбутніх педагогів, використання аудіовізуальних і комп’ютерних технологій навчання тощо.

Однією із перших представила свою магістерську роботу Альона Андрющенко за темою «Формування технологічної компетентності у студентів закладів вищої освіти засобами інформаційно-комунікаційних технологій», яка викликала неабиякий інтерес у членів комісії, які поставили запитання: «На базі яких освітніх закладів було проведено експериментальне дослідження?»

Цікаво розкрив результати свого дослідження Сергій Блоха. Його наукові інтереси розкрили проблему формування політичної культури студентів аграрних закладів вищої освіти (на прикладі НУБіП України).

Крім того інтерес та увагу комісії викликала наукова робота за темою «Використання аудіовізуальних і комп’ютерних технологій навчання на заняттях у закладах вищої освіти», здобувача освіти Андрія Бойченка.

Розкрила особливості розвитку емоційної компетентності студентів Маргарита Гулян, чим викликала зацікавленість членів комісії. До доповідачки були поставлені такі запитання: «Чи впливає відсутність емоційної компетентності на сформованість інформаційно-комунікаційної грамотності студентів?», а також «Охарактеризуйте власний професійний шлях у майбутньому».

Актальністю порушених тем характеризувались дослідження здобувачів ОП Педагогіка вищої школи Кіндрата Івана «Формування національної ідентичності особистості здобувача вищої педагогічної освіти» , Масляєвої Катерини "«Формування толерантності як компонента професійної компетентності майбутніх викладачів» (наук. керівник - Лідія Чередник), Станіслава Волохи "«Формування ціннісних орієнтацій у студентської молоді в умовах університетської освіти» (наук. керівник - Ольга Сироєжко) та інш. Зацікавленість аудиторії і активне обговорення викликали також теми досліджень, де предметом обговорення виступили особистісні харакетристики студентів, такі, як лідерські якості, лідерські здібності (кваліфікаційна робота Сергія Тернового, наук. керівник - Павло Смоляк). Експериментальною базою досліджень у роботах було визначено місця проходження практик, місця працевлаштування (Іллінецький аграрний фаховий коледж", ВСП "Березоворудський фаховий коледж" ПДАУ та інш.) Саме тому зацікаленість проведеними дослідженнями виявили і роботодавці: директор Березоворудського фахового коледжу Василь Краснюк, де постійне місце роботи знайшли студентка освітньої програми Педагогіка вищої школи Катерина Масляєва та студент освітньої програми Інформаційно-комунцікаційні технології в освіті Олександр Погарський. Також на захисті дистанційно був присутній Роман Бабкович - керівник департаменту товарів для населення БТУ-ЦЕНТР. Обидва роботодавці є членами Ради роботодавців кафедри педагогіки та членами Клубу аграного та освітнього консалтингу.

Захист магістерських робіт довів, що випускники ОП "Педагогіка вищої школи" і "Інформаційно-комунікаційні технології в освіті", досконало оволоділи глибокими знаннями у цій області та їх здатність застосовувати сучасні технології у сфері освіти.

 

асистент кафедри педагогіки,
Аліна Рахманіна

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook