Участь у міжнародній конференції "Фітосанітарна безпека за умов новітніх викликів. Напрямки та пріоритети"

3 листопада 2023, 15:28

  2 листопада 2023 року на базі Української науково-дослідної станції карантину рослин Інституту захисту рослин НААН відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Фітосанітарна безпека за умов новітніх викликів. Напрямки та пріоритети». Захід був присвячений 85 річчю створення наукової установи.
  Конференція організована та спрямована для обміну досвідом і вирішення як глобальних, так і локальних проблем фітосанітарної безпеки, якості сільськогосподарської продукції за умов сучасних викликів. Ключові напрями форуму були наступні: наукове забезпечення фітосанітарного стану; захист і карантин рослин; методи виявлення та ідентифікації регульованих шкідливих організмів; вплив біотичних та абіотичних факторів на розвиток перспективних видів сільськогосподарських культур; методи прогнозування епіфітотійних ситуацій в сільському господарстві; органічне землеробство; збільшення урожайності основних культур і підвищення якості сільськогосподарської продукції; проблеми переорієнтації сільського господарства на більш рентабельне виробництво нових видів продукції, в т.ч. екологічно чистої.
  Міжнародні учасники представляли наукові заклади Азербайджану, Румунії, Литви, Молдови та Туреччини. Доповідачами на конференції виступили представники науково-дослідних установ України та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти. Загалом понад 50 учасників.
  Від Національного університету біоресурсів і природокористування України була зроблена доповідь аспіранта спеціальності 202 Захист і карантин рослин кафедри фітопатології Дениса Мирошниченка на тему «Стійкість сортів троянд до чорної плямистості». Доповідачем розкрито особливості діагностики хвороби, викликаної грибом Diplocarpon rosae F.A. Wolf. (Marssonina rosae (Lib.) Died.) та закцентовано увагу на уражуваність сортів троянд двох садових груп – чайно-гібридних і флорибунда. 

 

 

Мирослав Піковський

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook