Дегустація горіхових

22 листопада 2023 року

 22 листопада 2023 р. фахівці кафедр садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, овочівництва та закритого ґрунту й рослинництва прийняли участь у дегустаційному оцінюванні нових сортів колекції волоського горіха, розміщеної в НЛ «Плодовочевий сад» та гібридів червонолисткового фундука з ННВЛ «Генетичних ресурсів, інтродукції та селекції нетрадиційних плодових та декоративних культур», що розташована у ВП НУБіП України "Агрономічна дослідна станція". Загалу було представлено 17 сортів волоського горіха та 5 гібридів фундука.
Всебічне оцінювання за якістю горіхів дозволило визначити найкращі за комплексом ознак зразки. Це сорти волоського горіха 'Подільський', 'Подільський Бокоплідний', 'Стрижавський Паперовий', 'Ярівський', тощо. До речі, саме ці сорти занесено до Державного реєстру сортів рослин України. У створенні перших трьох з них приймали участь науковці кафедри садівництва.
Гібридні форми фундука під робочими назвами 'Професорський' та 'Аспірантський' вирізняються великими горіхами зі смачними ядрами, що мають дуже тонкий шар лушпиння. Вони є предметом досліджень аспіранта кафедри Василя Галінського.

Володимир Меженський,
професор кафедри садівництва

 

 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook