День Відкритих дверей на факультеті харчових технологій: зрозумій уже ЗАРАЗ, ким ти хочеш стати, і твоє ЗАВТРА буде щасливим!

18 листопада 2023 року

    День відкритих дверей – це традиційний захід під час якого випускники закладів освіти мають змогу отримати необхідну інформацію про факультети, спеціальності та освітні програми за якими здійснюється підготовка в університеті, ознайомитися з інформацією про умови вступу до ЗВО, більше дізнатися про міжнародні освітні проекти та програми та студентське дозвілля.

16 листопада, в нашому університеті та факультеті в змішаному форматі відбувся День відкритих дверей для випускників коледжів, технікумів. До факультету завітало більше 100 учасників з різних куточків України. Це – випускники коледжів: Київщини, Черкащини, Вінничини, Полтавщини та м. Києва.                                                                                           

Про переваги спеціальностей нашого факультету, викладацький склад факультету, здобутки та досягнення науково-педагогічних працівників, як молодих, так і з великим практичним досвідом, матеріально-технічну базу лабораторій, навчання студентів, соціальні умови для студентів ознайомила декан факультету Лариса Баль-Прилипко. Вона також звернула увагу учасників на спеціальності 181 «Харчові технології» та 229 «Громадське здоров’я», за якими факультет готує фахівців.          

Декан зазначила, що факультет – це команда однодумців, сім’я, яка щодня працює над тим, щоб студентам було комфортно навчатися: «Для нас студенти – це партнери з якими ми будуємо освітній процес». На факультеті між студентами та викладачами панує приємна атмосфера, студенти своїми досягненнями мотивують викладачів бути кращими, а викладачі з радістю вкладають свої навики та досвід в студентів, так як більшість викладачів має практичний досвід роботи, відповідно, студенти отримують вагомі знання та  навики, які в майбутньому застосовують в своїй діяльності.

Лариса Баль-Прилипко наголосила, що факультет надзвичайно потужний, випускники навіть під час війни працевлаштовуються на провідних підприємствах та в організаціях України і світу. Декан акцентувала увагу на перевагах навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України, на міжнародній діяльності та звичайно ж на виховній складовій.                                  

Завідувач кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів Наталія Голембовська охоче провела екскурсію факультетом, представила досить потужні лабораторії факультету, де студенти на високому рівні можуть проводити не лише заняття, навчаючись на бакалавра, але й виконувати свої наукові роботи, наукові дослідження, навчаючись в магістратурі, які неможливо провести в жодному університеті нашої країни. Маючи значний досвід роботи, Наталія Володимирівна відмітила, що саме великі можливості факультету дають високі знання студентам, надихають працювати саме в НУБіП, на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК.                                             

Майбутні абітурієнти також мали змогу поспілкуватися з тими, хто як ніхто інший, знає все про навчання у НУБіП – із сьогоднішніми студентами, які розповіли про переваги навчання на різних спеціальностях, організацію навчальної та наукової діяльності, проходження виробничих практик та можливості подальшого працевлаштування.

Студент 4 курсу Роман Мамчур зазначив: «Що навчання в університеті – це не тільки можливість отримати вищу освіту, а це й зустрічі з відомими людьми, майстер-класи від провідних спеціалістів, конкурси, вікторини, спортивні змагання, активна культурна діяльність».                        

Після цього, абітурієнти поринули у світ цікавинок харчових технологій. Для них були проведені майстер-класи з приготування м'ясних виробів - ковбас та гамбургерів; крем-супів з використанням сучасного робота Термоміксу; копченої риби. Абітурієнти охоче брали участь у приготуванні харчових продуктів, виконували різні технологічні операції.        

«Для нашої спеціальності надзвичайно важливо здобувати саме практичні навики, адже харчування невід’ємна частина життя кожного з нас. А надто зараз, фахівці спеціальності 181 «Харчові технології» одні з найбільш затребуваних спеціалістів на ринку України» – стверджує випускник факультету Богдан Субота.                                           

Професор кафедри громадського здоровꞌя та нутриціології Геннадій Ткач, доцент Альона Альтанова ознайомили вступників із кафедрою громадського здоровꞌя та нутриціології, яка здійснює підготовку нової генерації висококваліфікованих фахівців з громадського здоров’я, які повинні мати фундаментальні знання з розв’язання складних спеціалізованих завдань та проблем у сфері медицини, нутриціології здорового харчування, ОП «Нутриціологія здорового харчування» спеціальності 229 «Громадське здоровꞌя», презентували сучасні лабораторії з нутриціології, а доцент Микола Ніколаєнко провів майстер-клас з вимірювання зросту, ваги та розрахунку індесу маси тіла.                                

І звичайно, кульмінацією всього була смачна дегустація приготовлених власноруч смаколиків, чайна церемонія з Шоколадним фонтаном.      

На завершення заходу декан факультету Лариса Баль-Прилипко навела статистику про «голод кадрів» у нашій промисловості, відмітивши, що на одного юриста в країні 30 кандидатур, а на 5 місць технологів – 1 людина. Вона привітала всіх, хто сьогодні приймає участь у даному заході, і сказала: «Головне – зробити перший крок. Хто почав, той зробив половину справи», побажала вдалого складання національного мультипредметного тесту та до швидкої зустрічі в стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України!

 

 Бажаємо всім миру та перемоги!

Слава ЗСУ!

Слава Україні! Героям слава! 

 

 

Наталія Слободянюк,

 

заступник декана факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook