Захист магістерських кваліфікаційних робіт студентів спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство»

24 листопада 2023, 13:41

 Відбувся захист магістерських робіт студентів спеціальності 203 «Садівництво та виноградарство» у змішаному форматі.
17, 20 та 21 листопада 2023 року на агробіологічному факультеті пройшли захисти дипломних робіт.


Екзаменаційну комісію очолила Каленська Світлана Михайлівна, завідувач кафедри рослинництва, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН України.
До складу комісії увійшли:

  • Мазур Борис Миколайович, завідувач кафедри садівництва ім. В.Л. Симиренка, кандидат сільськогосподарських наук, доцент;
  • Гаврись Іванна Любомирівна, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту, кандидат сільськогосподарських наук;
  • Кутовенко Віра Богданівна, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту, кандидат сільськогосподарських наук.

Світлана Каленська наголосила на чіткій часовій регламентації роботи екзаменаційної комісії, зазначила, що всі студенти успішно виконали вимоги щодо написання магістерських кваліфікаційних робіт та побажала успішного захисту своїх робіт.
В ході роботи комісія відзначила студентку Юлію Муравську, яка виконала роботу на тему: «Ріст і плодоношення лохини в умовах Київської області» під керівництвом асистента кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, доктора філософії з садівництва та виноградарства, Олександра Гаврилюка. Метою дослідження було вивчити адаптивність сортів лохини до умов Київської області.


Також цікавою була робота Наталії Бондаренко «Конвеєрне вирощування васильків справжніх (Осіmum bаsіlісum L.)» написана під керівництвом кандидата сільськогосподарських наук, доцента кафедри овочівництва і закритого ґрунту Ірини Бобось. Наталія рекомендувала для конвеєрного вирощування висаджувати сорти в касети з різними строками сівби.


Марія Черкас зацікавила присутніх темою «Адаптивність сортів суниці в умовах Київщини», керівник магістерської роботи професор кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, доктор сільськогосподарських наук, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України, Людмили Шевчук. Марія доповіла про господарсько-біологічні особливості сортів суниці, та рекомендувала закладати насадження промислового спрямування сортами Клері та Соната, оскільки вони є найбільш урожайними.


Владислав Лукашевич вивчав «Ріст і плодоношення гливи звичайної на різних породах деревини за вирощування в природних умовах» під керівництвом доцента кафедри овочівництва і закритого ґрунту, кандидата сільськогосподарських наук, Олександра Цизя. Владислав зробив висновок, що вирощування гливи на різних породах деревини показало найшвидшу появу примордіїв та початок плодоношення за використання породи яблуня.


Ігор Савіцький під керівництвом кандидата сільськогосподарських наук, доцента кафедри садівництва ім. проф. В.Л Симиренка Юрія Андрусика досліджував «Урожайність та якість сортів ожини». Усіх слухачів дуже зацікавив один із досліджуваних з незвичайною назвою Небеса можуть зачекати. Мета роботи полягала у вивченні та порівнянні сортів ожини для відбору найбільш продуктивних.

Дуже змістовна робота була у Ярослава Росохи «Господарсько-біологічна оцінка сортів салату посівного за вирощування у плівковій теплиці» виконана під керівництвом доцента кафедри овочівництва і закритого ґрунту, кандидат сільськогосподарських наук, Іванни Гаврись. У висновку студент надав важливі рекомендації виробництву щодо вирощування сортів салату посівного.


Захист робіт відбувався у формі жвавої дискусії між студентами та членами комісії. В обговоренні представлених результатів також взяли активну участь присутні наукові керівники магістерських робіт.
Підбивши підсумки, комісія відзначила, що всі студенти показали високий рівень знань та практичну підготовку, надавали чіткі та обґрунтовані відповіді на поставлені питання.
Вітаємо студентів і наукових керівників із успішним захистом магістерських робіт та бажаємо високих професійних досягнень!


Олена Сєдова,
асистент кафедри овочівництва і закритого ґрунту

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook