Продовжується навчання представниці НУБіП України в естонській школі дипломатії

25 листопада 2023 року

Навчання в Естонській школі дипломатії у місті Таллінн упродовж листопада було насичене заходами та зустрічами, що були організовані для студентів програми «Міжнародні відносини та європейська інтеграція».

Так, 6 листопада до Школи з офіційним візитом завітав Посол CША в Естонії Джордж Кент. З часу вступу на дипломатичну службу у 1992 р. Джордж Кент служив у дипломатичних представництвах США у Ташкенті (Узбекистан), Варшаві (Польща), Бангкоку (Таїланд) та Києві. Слухачі мали можливість вільно задавати питання та спілкуватись з паном Послом. Серед тем, що обговорювалися, завдяки нашим представникам було й питання України, її міжнародної підтримки та можливостей подальшої співпраці.
7 листопада студентам випала можливість особисто поспілкуватись з італійським послом в Естонії Даніеле Рампаццо. Містер Рампаццо розповів про власний досвід роботи на посаді Посла від Італії, про італійську позицію відносно сучасної геополітичної ситуації, про дійсні та майбутні громадські проекти на підтримку стосунків зі східноєвропейськими державами. Ним було підкреслено, що Естонія та Італія як члени ЄС та НАТО поділяють цінності демократії та свободи, та виступають за розвиток глибоких двосторонніх відносин. Підтримка України, яка захищає основний принцип міжнародного права, є спільним зобов'язанням членів ЄС та НАТО, а участь контингенту НАТО в регіоні Балтійського моря підтверджує солідарність між союзниками.
Наступного дня поважним гостем Естонської дипломатичної школи став містер Маркус Герінг, голова Cooperation &Reconstruction of Ukraine Estonian Centre of International Development. Діючи під управлінням Міністерства закордонних справ, ESTDEV організує та координує естонську співпрацю у галузі розвитку та проекти гуманітарної допомоги у рамках європейської політики сусідства та на африканському континенті. Містер Герінг пояснив, що його головна позиція полягає в тому, що підтримка України обов`язкова через співпрацю з метою розвитку та відновлення, і це показує, що Естонія твердо підтримує Україну як відданий друг та партнер.
Окрім того, навчання в Естонській дипломатичній школі включало проходження курсу міжнародної економіки. Лектором став Мееліс Кітсінг — ректор і професор політичної економії Естонської бізнес-школи. Його дослідження опублікували Transnational Corporations Review, Journal of Politics, Policy and Internet, Journal of Information Technology and Politics, а також Springer, IEEE, ACM, Leuven University і MIT Press. Він проводив дослідження та викладав у Массачусетському університеті, Національному центрі цифрового урядування (США), Університеті Джорджа Мейсона, Центральноєвропейському університеті, Гарвардському університеті, Університеті Коннектикуту, Стокгольмській школі економіки та багатьох інших університетах Європи та Сполучених Штатів. Мееліс Кітсінг є автором книги «Політична економія цифрових екосистем» (Routledge 2021). Тож курс дійсно був захоплюючим і насиченим, а наприкінці навчання студентам пропонується самостійно опрацювати одну з міжнародних економічних проблем. Так, наша представниця буде працювати над проблемою транзиту українського зерна у країни Африки.

     

Настільки насичена програма є важливою умовою успішного навчання та розвитку майбутнього співробітництва між молодими науковцями та міжнародниками. Найголовніше, що сьогодні майбутнє України та підтримки українських громадян є дійсно центральним питанням на будь-яких міжнародних зустрічах. Участь наших представників у подібних заходах та програмах навчання є запорукою успішної інтеграції європейське співтовариство.

     

 

 

Євгенія Шевцова,
аспірантка кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook