Про візит слухачів осінньої школи за програмою «Біоенергетичні системи в аграрному виробництві» до Інституту технічної теплофізики Національної академії наук

25 листопада 2023 року
   У період з 16 по 29 листопада 2023 року відбувся візит слухачів осінньої школи за програмою «Біоенергетичні системи в аграрному виробництві» за проектом TREATY в рамках Ініціативи EIT HEI «Розбудова інноваційного потенціалу вищої освіти» до Інституту технічної теплофізики Національної академії наук на базі якого функціонує Науково-технічний центр «Біомаса» та Біоенергетична асоціація України. 

   Завідувач відділу теплофізичних проблем систем теплопостачання Інституту технічної теплофізики НАН України доктор технічних наук, старший науковий співробітник Георгій Гелетуха, який є також керівником Науково-технічний центру «Біомаса» та головою правління громадської спілки «Біоенергетична асоціація України» ознайомив слухачів осінньої школи із діяльністю громадської спілки «Біоенергетична асоціація України» та прочитав лекцію про перспективні технології та технічні засоби для використання твердого біопалива та виробництва і використання біогазу.

   У лекції наголошувалося на необхідності використання в якості біопалива аграрної біомаси та потребі спеціального сучасного теплотехнічного обладнання з її конверсії в енергію, що обумовлено специфічними фізико-хімічними властивостями аграрної біомаси.

   Цікавим було обговорення можливості використання карбонової складової біогазу для виробництва метану із використанням водню, отриманого на основі надлишкової відновлюваної сонячної та вітрової енергії.

    Слухачі осінньої школи виявили значний інтерес до обговорюваних питань.

   Професор Геннадій Голуб, доцент Наталія Цивенкова та слухачі осінньої школи подякували Георгію Гелетусі за цікаву розповідь та презентували в знак подяки підручник «Renewable energy in agriculture».

   Георгій Гелетуха, в свою чергу, презентував керівникові проекту TREATY в Україні Геннадію Голубу та Наталії Цивенковій книгу «Виробництво енергії з біомаси в Україні. Технології. Розвиток. Перспективи».

 

Наталія Цивенкова,
доцент кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту
імені М. П. Момотенка

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook