Магістри спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" успішно захистили магістерські роботи

24 листопада 2023 року
   Підсумковим етапом підготовки фахівців освітнього ступеня «Магістр» є захист кваліфікаційних магістерських робіт. Тому протягом 22-24 листопада на економічному факультеті працювала екзаменаційна комісія із захисту магістерських робіт студентами спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа і страхування» заочної та денної форми навчання.

    З вітальним словом до студентів звернувся декан економічного факультету Анатолій Діброва, який оголосив наказ ректора та представив комісію у складі: голови комісії – д.е.н., професора кафедри обліку та оподаткування Любов Гуцаленко, та членів комісії – д.е.н., професора, в.о. завідувача кафедри фінансів Наталії Швець, к.е.н., доцента, завідувача кафедри банківської справи та страхування Вікторії Костюк, д.е.н., доцента кафедри фінансів Олени Лемішко та к.е.н., доцента кафедри фінансів Оксани Стороженко. Анатолій Дмитрович побажав студентам на високому рівні представити результати своїх досліджень та вразити членів комісії ґрунтовними знаннями з обраної тематики дослідження.

   22-23 листопада були представлені результати наполегливої праці протягом усього періоду навчання під пильним керівництвом досвідчених науковців студентами заочної форми навчання.

   Протягом атестації здобувачі демонстрували високий рівень теоретичної та практичної підготовки, застосували сучасні наукові підходи і на високому рівні представили основні аспекти самостійно отриманих результатів. Тематика магістерських робіт актуальна, роботи цікаві і різноманітні. Фундаментального та інноваційного напрямів досліджень. Всі магістерські роботи по структурній побудові і змісту мають логічний послідовний характер викладання теоретичних положень досліджуваних процесів, аналізу виробництва та розрахунків на перспективу. В кінці кожної роботи коротко сформульовані висновки і пропозиції, вказано список використаної літератури.
     
      Членами комісії відмічено, що студенти продемонстрували глибокі знання з фахових дисциплін, набуті протягом навчання в університеті, а також теоретичну і практичну цінність отриманих студентами результатів досліджень.
    23-24 листопада до захисту було представлено 37 магістерських робіт студентів денної форми навчання. На розсуд комісії студенти представили власні цікаві та різнопланові дослідження, зокрема розглядалися питання механізму фінансування розвитку аграрних підприємств; розвитку страхового бізнесу в Україні в умовах воєнного стану; інвестиційної привабливості аграрного сектору економіки України; розвитку інноваційних банківських продуктів в Україні; забезпечення фінансової безпеки підприємств; взаємодії банківських установ та страхових організацій на фінансовому ринку України під час війни; фінансового контролю діяльності сільськогосподарських підприємств; управління кредитним портфелем банку; діагностики фінансового стану підприємства в системі контролінгу; формування ресурсної бази банків України; управління платоспроможністю аграрного підприємства.

Члени комісії відмітили актуальність обраних тематик, високий рівень представлених досліджень та ґрунтовні знання майбутніх магістрів.
 
     Оголошуючи результати захисту випускних магістерських робіт голова екзаменаційної комісії відмітила високий рівень підготовки, актуальність дослідження та глибокі практичні знання. Побажала випускникам подальших звершень і досягнень, а також висловила щирі сподівання зустрітися в стінах нашого університету в якості майбутніх аспірантів та роботодавців.
     
Вітаємо студентів з успішним захистом магістерських робіт та бажаємо натхнення, наполегливості, невичерпної енергії, життєвої мудрості, нових досягнень та успішного працевлаштування за фахом!
 
Світлана Войцехівська,
секретар екзаменаційної комісії
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook