Стартував фінал змагань ФВСТ «Колос»

27 листопада 2023, 9:08
НУБіП України
  У межах договору про співробітництво між Громадською організацією «Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос»та Національним університетом біоресурсів і природокористування України 23-25 листопада 2023 року на спортивній базі НУБіП України було заплановано проведення фіналу Всеукраїнських спортивних змагань серед команд міських територіальних громад України.
  Ці змагання є завершальним етапом цьогорічного спортивного сезону для колосівців. У 15 областях України були проведені відбіркові змагання й у фіналі команди будуть виборювати звання – «Найспортивніша міська громада України». Команди областей будуть мірятися силами у таких видах спорту як: футзал, теніс настільний, волейбол, дартс, гирьовий спорт, шахи та шашки.
  Головною метою діяльності ВФСТ «Колос» є сприяння організації й проведенню фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед широких верств населення України й, перш за все, сільського, всебічне сприяння постійному підвищенню рівня фізичного здоров'я, а також задоволення та захист спільних інтересів своїх членів. Така діяльність ВФСТ «Колос» тісно пов’язана з освітньою діяльністю НУБіП України. Адже 2020 року у нашому університеті була започаткована підготовка фахівців зі спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» саме, щоб задовольнити потребу сільської місцевості і територіальних громад у кваліфікованих тренерах з видів спорту. Завдяки таким змаганням наші студенти можуть пройти професійно-прикладну підготовку до майбутньої діяльності.
  НУБіП України гостинно прийняв учасників змагань, розмістивши їх у своїх гуртожитках і організувавши харчування в їдальнях університету.
  23 листопада у залі засідань навчального корпусу № 3 відбулася нарада ГСК з представниками команд і жеребкування.
  Урочисте відкриття змагань підготувала кафедра культурології. У актовій залі університету відбувся концерт художнього колективу «Тоніка».
 
 
  З урочистою промовою виступив ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який розповів учасникам змагань про історію НУБіП України, видатних вчених, випускників. Наголосив, що в університеті приділяється велика увага спорту. Для заохочення студентів вести здоровий спосіб життя, залучення до фізичної активності та підготовки до захисту Вітчизни в НУБіП України створена система різноманітних спортивно-масових заходів. Це і Спартакіада студентів з 15-ти видів спорту, змагання першокурсників, Спартакіада мешканців гуртожитків, кубкові змагання з футболу та волейболу, змагання присвячені різним пам’ятним датам і святам, благодійні турніри у пам’ять загиблих студентів, викладачів та на підтримку ЗСУ.
 
  Голова ВФСТ «Колос» Олександр Мендусь подякував усім присутнім за те, що у непростий час змогли організувати свої команди і взяти участь у відбіркових етапах та підготуватися до фіналу змагань.
 
  Також серед запрошених гостей був видатний спортсмен сучасності бронзовий призер Олімпійських ігор в Атланті у метанні молота заслужений майстер спорту України Олександр Крикун, який побажав спортсменам міцного здоров’я та миру, чесної та безкомпромісної боротьби.
 
 
  Наостанок учасники заходу зробили загальне фото на згадку.
 
 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичного виховання 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook