Студентка юридичного факультету ділиться своїми враженнями від вивчення англійської мови в НУБіП України

20 листопада 2023 року
Осінній лист кружляє у моєму вікні… Останні сонячні промені кличуть на вулицю, але раптом – знову небезпека, лунає тривога, бо ворожі літаки в українському небі…
 
Я, Даша Будімірова, студентка 2301 групи юридичного факультету. Мені 21 і я навіть не могла уявити, що своє двадцятиліття  зустріну не в мирній Україні…
 
 
Наша країна воює, ми виборюємо право жити вільно й незалежно, за європейськими цінностями. Через такі жахливі обставини ми не можемо вчитися в стінах університету. Лише вересень нас зігрів теплом і дружніми усмішками одногрупників, їхніми цікавими розповідями про минуле літо. Уже другий місяць працюємо онлайн: Zoom, Google Meet, усе вчасно й на позитиві. Є платфома Ельорн, на який викладачі розміщують завдання з кожної дисципліни, які маємо виконати, бо це як допуск до усної частини. 
 
 
Моя група дуже весела й дружна. Ми всі захоплюємося англійською мовою, тому що у нас викладає наша неймовірна Ірина Миколаївна Чернеля, заняття якої навіть у форматі онлайн – це загадковий різнобарвний калейдоскоп, що відкриває таємниці та змушує створити власні.
 
Ми усвідомлюємо, що сьогодні знати англійську мову – це можливість відчувати себе впевнено у цивілізованому європейському суспільстві, від елементарного – знайти шлях, до більш серйозного – дізнатися потрібну інформацію. Крім цього, володіння англійською дає шанс знайти престижну високооплачувану роботу, досконало знати комп’ютер, де безліч програм, а на іноземних сайтах можна зібрати багато корисної інформації, здійснити шопінг якісного модного товару європейського чи американського бренду.
 
 
Сьогодні, інтегруючись у Європу, Україна має гідно почуватися серед інших розвинених країн, тому кожен із нас повинен володіти англійською мовою – важливим інструментом конкурентоспроможності. Як кажуть мовознавці, мова виконує функцію об’єднання, усі європейські народи разом із англомовною Америкою у спільному союзі допомагають нам, українцям, звільнитися від московітів. Я пишаюся тим, що вивчаю англійську – міжнародну мову, якою володіють лише сильні й незалежні. А мій народ саме такий! 
 
Даша Будімірова,
студентка юридичного факультету
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook