На механіко-технологічному факультеті відбувся благодійний ярмарок

27 листопада 2023 року
   В Україні є гарна традиція, в осінню пору, коли все добро із садів, городів та полів було зібрано і звезено в двори, сховане в комори, льохи і клуні, люди збирались на великий осінній ярмарок, щоб продати лишки виробленої продукції, обміняти на інший товар та й навіть похвалитися вирощеними овочами, фруктами, медом, хлібом, гончарними і ткацькими виробами. На ярмарку завжди було гучно, жваво та весело, грали музики, проводилися різні забави.
   Ця гарна традиція наших предків зараз відродилася. Але важко веселитися коли поряд йде війна, лунають вибухи, гинуть найкращі сини України. Завдяки їх сміливості і самовідданості наше життя триває у звичному ритмі: ми працюємо, навчаємося, зустрічаємося з друзями, хтось одружується, народжує і виховує дітей. Як бути, чим допомогти нашим захисникам? На механіко-технологічному факультеті відповіли – організовуємо Благодійний ярмарок. Наша ціль була чітко визначена – зібрати 30 тисяч гривень на ремонт авто для студента четвертого курсу факультету Тимофія Мельника, який боронить волю і незалежність нашої країни в лавах Національної гвардії України.
 
   Підготовка була розпочата за тижні до дійства, весь колектив та студентство активно долучилися до організації, були звезені яблука, гарбузи, різна городина, облаштована рушниками та самотканими ряднами сцена. До організації ярмарку активно долучилися співробітники факультету конструювання та дизайну, а роботодавці та спонсори механіко-технологічного факультету, компанії КУН-Україна, Амазоне Україна, Тайтен Машинері Україна, Хегельман Транспорте Юкрейн, Харді та інші, надали зразки рекламної продукції своїх компаній – органайзери, блокноти, брелки, карти пам’яті, чашки, футболки, які й стали предметом благодійної лотереї. В корпусах та гуртожитках університету були розклеєні оголошення із зазначенням мети та QR коду збору.

   В день проведення заходу, 23 листопада, з самого ранку в холі 11 навчального корпусу співробітники та студенти накрили багаті столи. Що тут тільки не було? Домашня випічка, торти, пиріжки, вареники, каші гарбузові, капуста та огірки квашені. Кулінарні шедеври просто вражали. Студенти готували чаї, нарізали традиційні бутерброди із салом, всіх запрошували та частували.

   Сенат студентської організації механіко-технологічного факультету взяв на себе координацію всіх етапів заходу. Була запропонована незабутня концертна програма, яка сприяла створенню неповторної атмосфери. На фоні захоплюючого шуму ярмарки лунав музичний супровід, що ставав основою для створення веселої та теплої атмосфери. Студентські музичні гурти та сольні виконавці подарували гостям акустичні насолоди, створюючи неповторну музичну палітру від сучасних хітів до класичних мелодій.
   Гості ярмарку активно брали участь в благодійній лотереї з подарунками від партнерів факультету. Щасливі виграші дарували гостям ярмарки позитивні емоції та ставали додатковим стимулом переказати кошти на мету збору. Головним лотом став електронний годинник ручної роботи від волонтерської організації, що займається виробництвом дронів. На ярмарку представники даної організації представили результати своєї роботи та розповіли студентам та викладачам про можливість долучитися до збирання та закупівлі компонентів для виробництва дронів.

   Наприкінці заходу декан Вячеслав Братішко та голова студентської організації механіко-технологічного факультету Анастасія Чернявська  підвели підсумок благодійного ярмарку. На ремонт авто для Тимофія Мельника, студента факультету та військовослужбовця Національної гвардії України колективом викладачів та студентів зібрано 31 424 грн!

  

   Благодійний ярмарок пройшов у теплій і дружній атмосфері, з позитивним настроєм та щирими емоціями. Він став не лише заходом для збору коштів для благодійних цілей, а й святом єднання, взаємодії та згуртованості. Студенти, викладачі та гості відчули, що разом можуть створити дещо дійсно велике та цінне.
    Організатори благодійного ярмарку вдячні партнерам факультету, компаніям КУН-Україна, Амазоне Україна, Тайтен Машинері Україна, Хегельман Транспорте Юкрейн, Харді та іншім за надані призи та особисту участь у благодійному ярмарку.
     
Дякуємо всім, хто долучився до організації та участі. Разом ми – сила! Вперед до перемоги!

Анастасія Чернявська,
голова сенату студентської організації факультету
Оксана Ачкевич,
голова профбюро механіко-технологічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook